30 mei: Guitar Experience 6

Jazzgitarist Richard Smith geeft masterclass

Muzieknieuws 20-05-2009 12:09

Op zaterdag 30 mei 2009 vindt de zesde, gratis toegankelijke Guitar Experience plaats in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Dat betekent van 13:00 tot 18:00 uur workshops, optredens, jamsessies, diverse stands en een masterclass van jazzgitarist Richard Smith.

De Stichting Gitaar organiseert bovendien voor het eerst een gitaarveiling ten behoeve van Muziekids. Dit is een muziekproject voor kinderen die langere tijd of regelmatig in het ziekenhuis moeten verblijven. De eerste locatie die zal profiteren van Muziekids is de nieuwe kinderafdeling van de Ter Gooi Ziekenhuizen in Blaricum.

Muziekids zorgt voor instrumenten en professionele muzikanten zullen de kinderen gaan begeleiden en onderwijzen. Adrian van den Berg en Tim Akkerman hebben hun medewerking aan Muziekids al toegezegd. Kunstenaars Bert Wouters en Rob Keijzer schenken beschilderde gitaren voor de veiling. Er staan verder onder andere een door Adrian van den Berg en twee door Mike Stern gesigneerde gitaren op de rol, alsmede een Josef Wesley dubbelhals uit 1947.

De te veilen objecten staan van 10.00 tot 15.00 uur op de Guitar Experience ter bezichtiging, de veiling zelf start om 16.00 uur. Iedereen die een gitaar of versterker wil aanbieden ter veiling, kan die inbrengen bij de organisatie. E-mail dan naar info@guitarexperience.nl of bel Robbert de Vos op 06-15005051.

Richard Smith, een begenadigd gitarist uit Los Angeles en docent aan de USC Thornton muziekschool aldaar, speelde al op jonge leeftijd in de band van Don Siegel en maakte jarenlang deel uit van de groep van saxofonist Richard Elliot. Hij maakte diverse albums onder eigen naam. Met succes, want ‘Inglewood’ kreeg een nominatie voor album van het jaar in Japan en ‘Soulidified’ stond maandenlang hoog in de Amerikaanse jazzlijsten. Behalve in Hilversum geeft Smith ook masterclasses in Zwolle en Groningen.

Niki Buzz geeft daarnaast uitleg over de vele elektronische snufjes waarmee zijn gitaren zijn uitgerust en The John Hayes Project, met naast deze van Mothers Finest bekende gitarist ook bassist Barend Courbois en drummer Gus Genser in de gelederen, zal een stevig optreden verzorgen. Diverse Sena Guitar Award-winnaars zullen aanwezig zijn voor demonstraties en aan Co de Kloet’s stamtafel wordt gesproken over alle facetten van gitaarmuziek en -techniek.

Voor meer info en het volledige programma van 30 mei: guitarexperience.nl
zoeken
zoeken