20 juni Gitaardag in Ede

Haselhoff, Coenen en Möller op Gitaar 3D

Muzieknieuws 04-06-2009 14:21

Gitaristen en gitaarliefhebbers kunnen op 20 juni hun hart ophalen in Ede, want dan wordt in kunstcentrum Cultura van 11.30 tot 17.00 uur de ‘Gitaar 3D’ gehouden. Tijdens deze dag zullen Eltjo Haselhoff (zie foto links), Marcel Coenen en Johannes Möller workshops en optredens geven.

De autodidacte fingerstyle-gitarist Eltjo Haselhoff bracht in 2005 na 30 jaar oefenen en componeren zijn debuutalbum ‘Fingerstyle Guitar Solos’ uit. Vooral in de VS, waar de 46-jarige gitarist vaak met Chet Atkins vergeleken wordt, kon dit album op veel bijval rekenen. Vorig jaar bracht Haselhoff de instructie-dvd ‘Complete Cursus Fingerstyle Gitaar’ uit.

Van een heel andere orde is de Limburgse shredmetalgitarist Marcel Coenen. Hij maakte een aantal solo-cd’s met een spervuur aan gitaarwerk en is ook te horen met de progmetalband Sun Caged, de jaren ‘80 metalcoverband Stormrider en als begeleider van onder andere de Duitse progmetalzanger Hubi Meisel, de Italiaanse toetsenmagiër Mistheria en onze eigen Henk Wijngaard. In 2006 verscheen de dvd ‘Speed Up’, waarop Coenen zijn snelle, neoklassieke werk uitlegt.

Johannes Möller is een in Den Haag wonende Zweed die Spaanse gitaarmuziek speelt: veel internationaler dan deze 26-jarige gitarist, die op zijn dertiende al grote concerten deed, gaat het dus niet worden. Vorig jaar won hij de prestigieuze Vriendenkrans en dit jaar zelfs de European Guitar Award.

Voor meer informatie en aanmelding (tot 15 juni) kun je terecht op de site van Cultura: cultura-ede.nl
zoeken
zoeken