Guitar Experience 8

29 augustus in Beeld en Geluid in Hilversum

Muzieknieuws 05-08-2009 17:15

Onverdroten programmeren ze voort, de enthousiaste mensen van de Stichting Gitaar uit Hilversum. En niet zonder resultaat: zaterdag 29 augustus belooft een interessante Guitar Experience te bieden, in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Onder de optredende artiesten bevinden zich niemand minder dan Tony Spinner en Lex Bolderdijk.

Tony Spinner speelt de komende tijd veel in Nederland en België (zie tourlijst hieronder), begeleid door bassist Michel Mulder en drummer Han Nijenhuis. Spinner is afkomstig uit de Amerikaanse staat Missouri. Zijn voornaamste invloeden zijn grootheden als Jimi Hendrix, Chuck Berry, Duane Allman, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher en Robin Trower.

Begin jaren negentig kwam Spinner onder de aandacht van gitaartalentscout Mike Varney, die hem contracteerde voor zijn blueslabel Blues Bureau International. Spinner maakte sinds 1993 vier soloalbums, maar raakte ook steeds bekender in de Amerikaanse rockscene. Hij heeft veel gewerkt met Pat Travers, Paul Gilbert en Toto, waarmee hij sinds 1999 rond de wereld toerde. Wie wil weten hoe zijn huidige band klinkt, moet de cd ‘Live in Europe’ uit 2007 bemachtigen, uitgebracht op Grooveyard Records.

Hilversummer Lex Bolderdijk zou geen introductie behoeven, ware het niet dat de man zijn hele carrière lang vooral achter de schermen actief is geweest. Hij behoort namelijk tot de meest gevraagde sessiegitaristen van ons land. Sinds begin jaren zeventig speelde hij met grote namen als George Baker, BZN, Peter Koelewijn, Dolly Dots, Lee Towers, Anita Meyer, Herman van Veen, René Froger, Falco en Anouk.

In de jaren tachtig was Bolderdijk vast lid van de Margriet Eshuijs Band en de LosVastBand van Jan Rietman. In de jaren negentig was hij o.a. werkzaam bij het Metropole Orkest en de Kaz Lux Band. Met de band van Chris Hinze toerde hij onder meer door India en de kennismaking met Oosterse muziek zou grote invloed op zijn spel hebben. Bolderdijk maakte diverse soloplaten en wordt begeleid door gitarist Erwin van Ligten en slagwerkster Sandra Sahupala.

Guitar Experience 8: zaterdag 29 augustus 2009, van 13.00 uur tot 18.00 uur in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Mediapark Hilversum. De entree is gratis. Overige programma-onderdelen worden binnenkort bekend gemaakt op www.guitarexperience.nl

Tourdata Tony Spinner Band:
augustus: 15, Brij Blues, Workum; 16, Festival De Comm, Groesbeek; 22, Zeeltjes Festival, Deest; 24, Spirit of 66, Verviers (B); 26, Oude Pothuys, Utrecht; 29 (’s middags), Beeld en Geluid, Hilversum; 29, Blues Festival, Mijdrecht.
september: 6, Blues Promotion, Dongen; 13, Festival, Amersfoort; 27, Waerdse Tempel (’s middags), Heerhugowaard
oktober: 9, Bluesfestival, Hengelo

zoeken
zoeken