Popronde trekt weer door Nederland

Preview in SugarFactory Amsterdam

Muzieknieuws 09-09-2009 21:18

Afgelopen weekend is de jaarlijkse Popronde weer van start gegaan, met een ‘preview’ in de SugarFactory in Amsterdam. De Popronde geeft beginnende bands en artiesten de kans om een nieuw publiek te bereiken buiten de eigen regio. Bekende voorbeelden van oud-deelnemers die later doorbraken bij het grote publiek zijn Racoon, Voicst, A Balladeer en De Staat.

Tijdens de preview in de SugarFactory kreeg het publiek een volledig programma voorgeschoteld. Dit in tegenstelling tot de Poprondes in de overige steden, waar de optredens zijn verspreid over diverse podia in de betreffende stad. In Amsterdam werd de Popronde-cd gepresenteerd en waren er optredens te zien van onder andere ReBelle, Landmark 105, Wooden Constructions en This Is Total War.

In totaal strijkt de Popronde neer in drieëntwintig steden. Jaarlijks worden hier 100 bands en artiesten voor geselecteerd, waar de programmeurs van de diverse zalen uit kunnen kiezen. De deelnemers krijgen zo de kans om veel en intens te spelen en te touren. In Nijmegen, waar de Popronde op 11 september verder gaat, kan het publiek terecht bij 28 verschillende podia, variërend van poppodium tot klein café.

De steden & data:

September:
11, Nijmegen; 18, Rotterdam; 19, Zwolle; 25, Maastricht; 26, Deventer

Oktober:
1, Heerlen; 2, Den Bosch; 8, Wageningen; 9, Utrecht; 10, Breda; 15, Groningen; 16, Arnhem; 17, Den Haag; 23, Leeuwarden; 24, Alkmaar; 29, Enschede; 30, Tilburg

November:
5, Middelburg; 6, Haarlem; 7, Amersfoort; 12, Leiden; 13, Eindhoven

Meer informatie over de deelnemende bands op www.popronde.nl
zoeken
zoeken