European Bassday 2009

Richard Bona aanwezig in Viersen (D)

Muzieknieuws 05-11-2009 23:17

Masterclasses, clinics en shows van gevestigde bassisten van over de hele wereld: zondag 15 november vind in Viersen, Duitsland de European BassDay plaats. Richard Bona is één van de grote namen die op het podium te zien zijn.

Richard Bona bracht onlangs het album ‘Ten Shades Of Blues’ uit. De zanger/bassist uit Kameroen nam het album op als ode aan de blues. De noten uit deze muziekstroming zijn volgens Bona in alle culturen te herkennen en hij nam het album dan ook op met muzikanten van over de hele wereld. Bona geeft een compleet concert tijdens de European Bassday.

Verder zijn er optredens te zien van o.a. Bernhard Lackner, Adam Nitti, Vincenzo Maurogiovanni en John Maida. Goran Vujic, Ulf Stricker en Thorsten Praes treden samen op als GUT. Ook vertonen Stefan Neldner, Juliousbass, Angie Taylor en Andrew "The Bullet" Lauer, Reggie Washington, Marius Goldhammer, Frank Nelson, Patrick Siewert, Ron Baggerman en Michael Koch hun kunsten op de verschillende podia.

Natuurlijk zijn er ook weer genoeg basgitaren, versterkers en andere basgerelateerde spullen te vinden. De European Bassday 2009 vindt plaats in de Festhalle in Viersen, Duitsland en zal van twaalf uur ’s middags tot tien uur ‘s avonds duren. Kaartjes kosten vijftien euro, dertig euro wanneer je ook het concert van Richard Bona mee wilt maken.

Meer informatie: www.european-bassday.com

zoeken
zoeken