Bennie Jolink eert Bo Diddley

Dick Dijkman bouwt tributegitaar

Muzieknieuws 13-11-2009 17:27

Normaal-zanger en -gitarist Bennie Jolink heeft een flinke collectie gitaren in huis. Zijn laatste aanwinst is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden bluesgitarist Bo Diddley.

De gitaar met afwijkende vorm en tremolo is in de geest van het vorig jaar overleden bluesicoon Bo Diddley gebouwd door Dick Dijkman uit het Twentse Delden. Deze luthier bouwde eerder al zes andere gitaren voor Jolink, waaronder een bariton Telecaster-model.

Bo Diddley stond erom bekend dat hij altijd op afwijkende gitaarmodellen speelde, zoals de beroemde rechthoekige Gretsch. Dat diende als uitgangspunt voor Jolinks nieuwste aanwinst: “Al wilde ik wel dat ie niet van die hele scherpe hoeken zou hebben. ’t Moest allemaal ietsje ronder. Het resultaat is precies geworden zoals ik het voor ogen had.”

Dick Dijkman bouwt al vijfentwintig jaar gitaren en verrichte onder andere werk voor het Amerikaanse bedrijf Schecter. Bekendheid verwierf hij echter met zijn eigen modellen, zoals de DD Nitrobird, een gitaar die voor een groot deel van Braziliaans hout van hoge kwaliteit gemaakt is. Tot nu toe zijn er al meer dan duizend Dick Dijkman Custom gitaren verkocht.

Meer info: www.dickdijkman-guitardesign.com
zoeken
zoeken