Verslag Suhr Guitar Experience

Clinics en optredens in De Meern

Muzieknieuws 24-12-2009 17:53

Zondagmiddag 13 december was het gezellig druk in cultureel centrum Azotod in de Meern, waar de Suhr Guitar Experience plaatsvond. Deze dag, georganiseerd door Suhr-importeur Erik van de Haar, was gevuld met clinics en concerten en natuurlijk met veel Suhr gitaren. Hier waren drie gitaristen voor uitgenodigd: Youtube-fenomeen Guthrie Govan, de Spanjaard José de Castro en de Nederlandse fusiongitarist Richard Hallebeek.

José de Castro trapte af met een clinic waarin hij zijn speltechnieken demonstreerde. Jammer genoeg kon hij weinig toelichten, want hij spreekt geen Engels. Vervolgens betrad Richard Hallebeek het podium. Hij vertelde kort wat over zijn set-up (Suhr Classic en Hook top) en ging daarna dieper in op zijn manier van improviseren. Zo zei hij vaak uit te gaan van een wiskundig gegeven, zoals een vooraf bepaalde serie intervallen, om daar vervolgens op een muzikale manier mee te gaan spelen.

Als laatste kwam Guthrie Govan aan bod, die samen met Suhr’s ‘marketing director’ Ed Yoon verschillende gitaren demonstreerde. De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar zijn eigen signaturemodel, dat erg veel mogelijkheden heeft en hem daardoor in staat stelt zowel country, rock als jazz op dezelfde gitaar te spelen.

Na een pauze, waarin bezoekers zelf Suhr gitaren konden bekijken en uitproberen, gaven de drie gitaristen elk een kort optreden met de René Engel Group, die zich uitstekend had voorbereid. Het niveau van de optredens was hoog, net als overigens het geluidsniveau. Wel jammer dat deze topgitaristen bij de afsluitende jam op het schema van Footprints niet veel verder kwamen dan een vertoon van hun virtuositeit. Hier had Leendert Haaksma – hij zou meespelen met de jam, maar moest vanwege een ander optreden verstek laten gaan – een verfrissende inbreng kunnen hebben. Maar al met al was het een zeer geslaagde dag.
zoeken
zoeken