De Koninck Bluesfestival Delft

Twaalfde editie op 5 en 6 februari

Muzieknieuws 01-02-2010 22:31

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari vindt voor de twaalfde keer het De Koninck Bluesfestival Delft plaats. Op donderdagavond 4 februari zullen de Belgische Seatsniffers als officiële opener alvast het podium van Speakers betreden.

In het festivalweekend zijn op 28 locaties ruim 55 optredens gepland van topacts als Keith Dunn Band, Barrelhouse, Big Blind, Jeroen Sweers Boogie Woogie Band, Fried Bourbon, Jean Paul Rena, Blood, Sweat & Kiers, Little Boogie Boy, Dicky Greenwood Band, Blacktop, BMaster en Wolfpin met Marcel Scherpenzeel.

De organisatie van het Bluesfestival is erg trots op de diversiteit van de programmering, want het publiek kan kiezen uit diverse muziekstijlen. Behalve belangrijke stromingen als Chicago- en Texasblues staan ook bluesrock, rhythm and blues, boogie woogie, jump & jive, akoestische deltablues, rock & roll, cajun en zydeco geprogrammeerd.

Met naar verwachting meer dan 25.000 bezoekers is het De Koninck Bluesfestival het grootste indoor Bluesfestival van Nederland. Zoals altijd is de toegang voor het gehele festival gratis. Het festival wordt gehouden in diverse horecagelegenheden in de Delftse binnenstad. Het volledig programmaoverzicht en het laatste nieuws is te vinden op delftblues.nl
zoeken
zoeken