Bassiste Manou Gallo tourt door Nederland

Met Ed Verhoeff en Van Merwijks Music Machine

Muzieknieuws 04-03-2010 21:40

Slagwerker Lucas van Merwijk heeft voor de komende tour (5 t/m 20 maart) met zijn Van Merwijk Music Machine naast jazzgitarist Ed Verhoeff de bassiste/percussioniste en singer-songwriter Manou Gallo uitgenodigd. In het april-nummer van Gitarist (nr. 229) kun je een interview verwachten met deze charismatische muzikante uit Ivoorkust.

Manou Gallo is uitgegroeid tot een grote beroemdheid in geheel West Afrika, ze won o.a. een MAMA Award 2009 (MTV Afrika) voor ‘Best Artist of Côte d'Ivoire’, en is momenteel woonachtig in Brussel. Na haar samenwerking als zangeres, bassiste en percussioniste met Zap Mama, Mamma’s Woya en Les Tambours De Brazza heeft Gallo zich de laatste jaren ontwikkeld tot een succesvol bandleidster en singer-songwriter.

Gallo combineert de Afrikaanse en westerse muziektradities en ziet het podium als haar tweede huis. Ze laat zich voornamelijk inspireren door de muziek en de taal van de Djiboi (een volk uit haar geboorteland Ivoorkust), maar ook door de huidige westerse (jazz)muziek en weet deze twee elementen op een zeer vindingrijke en moderne manier te combineren. Manou zingt daarbij in het Frans, Engels en Dida.



Tijdens de tour wordt een selectie uit Manou Gallo’s repertoire gebracht, met daarnaast composities van de andere Music Machine-leden. Het resultaat is een uiterst aanstekelijke mix van swingende West-Afrikaanse muziekstromingen en grooves en invloeden uit de jazz en latin. De volledige bezetting bestaat uit:

• Manou Gallo – bas, percussie, zang
• Ed Verhoeff - gitaar
• Lucas van Merwijk - drums
• Aly N’Diaye Rose - Afrikaanse percussie
• Marc Bischoff – piano, keyboards

Tourdata:

Maart: 5, De Tor, Enschede; 6, Beauforthuis, Austerlitz; 7, Borra, Amersfoort; 10, WMDC, Rotterdam; 11, Bimhuis, Amsterdam; 12, Musiater, Zevenaar; 13, Agora Theater, Druten; 14, De Regentes, Den Haag; 18, Muziekkwartier, Enschede; 19, Prospero, Den Haag; 20, Cascade, Hendrik-Ido Ambacht
zoeken
zoeken