Joe Satriani, Sonny Landreth & Davy Knowles in HMH

Rock ‘n Roots Guitar Night presenteert

Muzieknieuws 28-07-2010 22:17

Op 29 oktober 2010 staat de Heineken Music Hall in Amsterdam geheel in het teken van de Rock ‘n Roots Guitar Night. De editie van 2009 met Gary Moore en Jan Akkerman verkocht in korte tijd uit, maar de organisatie doet er dit jaar nog een flinke schep bovenop met drie wereldwijd befaamde gitaarhelden: Joe Satriani, Sonny Landreth en Davy Knowles.

Joe Satriani wordt door velen beschouwd als ‘s werelds meest bekwame rockgitarist. Hij begon zijn carrière als gitaarleraar van o.a. Metallica’s Kirk Hammet en virtuoos Steve Vai. Satriani, die Jimi Hendrix steevast als zijn grote voorbeeld noemt, wordt sinds zijn doorbraak in 1987 vrijwel onafgebroken verkozen tot ‘s werelds beste gitarist in de meest vooraanstaande muziekbladen.

Na enkele succesvolle albums richtte Joe Satriani in 1996 het inmiddels legendarische G3-project op. Dit project, altijd onder leiding van Satriani, heeft in verschillende samenstellingen van drie topgitaristen over de hele wereld getoerd. Er zijn diverse livealbums en drie zeer goed ontvangen dvd’s van G3 verschenen.

In 2009 bundelde Joe Satriani zijn krachten met Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith en zanger Sammy Hagar en bassist Michael Anthony, beiden ex-Van Halen. Het debuutalbum van de band Chickenfoot werd een wereldwijd succes. In interviews gaven de bandleden vaak aan dat zij het ontstaan van ‘Chickenfoot’ vooral te danken hadden aan de onuitputtelijke creativiteit van Satriani.

Inmiddels is Joe Satriani veertien Grammy-nominaties en meer dan tien miljoen verkochte cd’s onderweg en slaagt hij er nog altijd in de grenzen van de rockmuziek te verleggen met zijn onovertroffen muzikale en technische virtuositeit en creativiteit. In oktober verschijnt Satriani’s nieuwe studioalbum, voortbordurend op recente tours met zowel Chickenfoot als de Experience Hendrix Tour.



Sonny Landreth is een van de beste slidegitaristen ter wereld. Zijn techniek is onnavolgbaar en zijn muziek is een aanstekelijke mix van blues, zydeco en rock. Landreth toerde de wereld rond met artiesten als Mark Knopfler en John Hiatt en wordt veelvuldig gevraagd voor samenwerkingen met bewonderaars als Eric Clapton, Dr. John, Gov’t Mule, The Allman Brothers Band en Little Feat. Op Landreth’s laatste album ‘From The Reach’ zijn er gastrollen voor collega’s Eric Johnson, Eric Clapton, Mark Knopfler, Vince Gill en Robben Ford.



Davy Knowles is misschien wel de grootste Europese bluesrockbelofte voor de 21e eeuw. Met zijn band Back Door Slam is hij in de VS inmiddels een vaste waarde in het livecircuit. De Brit toerde onder meer met Joe Satriani, Jeff Beck, Gov’t Mule en Peter Frampton en deelde met hen ook meermaals het podium voor vurige bluesrockjams. Frampton was zelfs dermate onder de indruk van Davy’s muzikale talent dat hij intensief meewerkte aan de totstandkoming van het album ‘Coming Up For Air’ uit 2009.



Meer info vind je op: www.rock-n-roots.nl
zoeken
zoeken