Documentaire Foo Fighters eenmalig vertoond

Film over rockband alleen te zien op donderdag 7 april

Muzieknieuws 05-04-2011 15:04

De documentaire 'Foo Fighters Back And Forth', over de inmiddels alweer zestienjarige carrière van de Amerikaanse rockband onder leiding van zanger-gitarist Dave Grohl, wordt op donderdag 7 april eenmalig in zes bioscopen in Nederland vertoond.

In de film is de totstandkoming van het nieuwe album ‘Wasting Light’ te zien en wordt er teruggekeken op meer dan vijftien jaar Foo Fighters. Zo komen de allereerste demo’s van de band voorbij, opgenomen op cassettebandjes in de tijd dat Dave Grohl nog drumde bij Nirvana.

De documentaire is in meer dan 200 bioscopen in heel Europa te zien. Na de film wordt een optreden van de band vertoond, waarin ze het nieuwe album ‘Wasting Light’ in zijn geheel live spelen. Wie de band écht in levende lijve wil zien moet wachten tot 13 juni, want dan staan ze als headliner op Pinkpop.

De film is donderdag 7 april eenmalig te zien in Pathé-bioscopen in de volgende steden: Amsterdam (Arena), Rotterdam (Schouwburgplein), Den Haag (Spuimarkt), Groningen, Tilburg en Breda.

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire:

zoeken
zoeken