Nieuwe supergroep Tony Iommi

WhoCares haalt geld op voor muziekschool Armenië

Muzieknieuws 12-04-2011 15:52

Gitarist Tony Iommi (Black Sabbath) en zanger Ian Gillan (Deep Purple) zijn wederom een samenwerking aangegaan. Supergroep WhoCares heeft twee nummers opgenomen voor een goed doel: de wederopbouw van een muziekschool in Armenië.

Laat je niet misleiden door de onverschillige bandnaam. WhoCares heeft naast Iommi en Gillan, die eerder samenwerkten voor Black Sabbath’s Born Again album, enkele bevriende rockgoden in de gelederen. Jon Lord (Deep Purple) speelt keyboards, Jason Newsted (ex-Metallica) en Nicko McBrain (Iron Maiden) vormen de ritmesectie en Linde Lindström (HIM) vult Iommi aan op gitaar. Wat Lindström tussen deze klinkende namen doet? Hij is de aankomende schoonzoon van Iommi.
 
De twee nieuwe nummers, Out of My Mind en Holy Water, worden op 6 mei a.s. uitgebracht als digitale download en limited edition cd-single. Op de single is een 40-minuten durende documentaire te vinden over Gillan en Iommi’s betrokkenheid bij Armenië. In 1989 werkte het duo al samen met een groep muzikanten aan Deep Purple’s Smoke On The Water. Het nummer werd opnieuw opgenomen om geld op te halen voor Armenië dat een jaar eerder werd getroffen door een aardbeving. Iommi en Gillan kwamen op het idee voor het huidige project toen ze zagen dat de muziekschool in Gyumri, Armenië twintig jaar na de aardbeving nog steeds niet opgebouwd was.



zoeken
zoeken