Stemming Duiveltjes geopend

Muzikanten kiezen beste gitarist en bassist

Muzieknieuws 13-04-2011 13:55

Wie zijn de beste gitarist en bassist van Nederland? Collega-muzikanten kunnen tot 27 april hun stem uitbrengen op hun favoriete genomineerde artiesten voor de Duiveltjes 2011.

Kanshebbers voor de prijs zijn gitaristen JB Meijers (De Dijk, Acda en De Munnik) en Raphael Vanoli (Knalpot). Beiden vertellen in Gitarist 242 (mei 2011) alles over de spullen en technieken die ze gebruiken voor het maken van hun unieke eigen sound.

De lijst van genomineerden is samensteld door de winnaars van de afgelopen vijf jaar. De Duiveltjes worden op 11 mei a.s. uitgereikt tijdens de derde editie van het Gala van de Popmuziek in de Rabozaal van de Melkweg in Amsterdam. Naast de categorie beste gitarist en bassist worden er o.a. ook Duiveltjes uitgereikt voor de beste zanger, zangeres, toetsenist en drummer; in totaal twaalf stuks.

De Duiveltjes danken hun naam aan de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson. Hij zou op de Crossroads zijn ziel aan de duivel hebben verkocht in ruil voor zijn legendarische gitaarvaardigheden. 

Klik hier om te stemmen en voor de complete lijst van genomineerden

Bekijk hier JB Meijers in de videoclip van zijn single Looking Glass:

 

zoeken
zoeken