Experience Hendrix live-releases

Vier nieuwe cd's en dvd's in de winkels

Muzieknieuws 28-09-2011 16:18

Er zijn sinds kort weer vier ‘nieuwe’ releases van Jimi Hendrix verkrijgbaar. Dankzij de samenwerking van Sony Music en Experience Hendrix zijn de live-cd’s ‘Winterland’ en ‘Hendrix In The West’ en de dvd’s ‘The Dick Cavett Show’ en ‘Blue Wild Angel: Live At The Isle Of Wight’ (opnieuw) uitgebracht.

‘Winterland’ is een 4cd-box (of acht lp’s), samengesteld uit zes concerten van begin oktober 1968. In de Winterland Ballroom in San Francisco werd toen het 2-jarige bestaan van de Jimi Hendrix Experience gevierd, net na de release van ‘Electric Ladyland’. ‘Winterland’ bevat spectaculaire uitvoeringen van Hendrix-klassiekers als Manic Depression, Are You Experienced? en Little Wing, maar ook Sunshine Of Your Love van Cream, Dylans Like A Rolling Stone en Killing Floor van Howlin’ Wolf (met Jefferson Airplane-bassist Jack Casady). Er is ook een enkele cd met ‘Winterland Highlights’.

‘Hendrix In The West’ is een cd (of dubbel-lp) met live-opnames uit de periode 1969-70. De nieuwe richting van Hendrix’ gitaarspel in die periode werd op verschillende locaties vastgelegd, van het Berkeley Community Theatre en de San Diego Sports Arena tot het Isle Of Wight Festival. De opnames waren meer dan twee decennia nergens meer verkrijgbaar, waardoor het een zeer gewild album is geworden onder de fans. Nu is deze klassieker dus eindelijk opnieuw in de winkels te vinden.

Er wordt ook een tweetal dvd’s (her)uitgebracht. De eerste is ‘Blue Wild Angel: Jimi Hendrix Live At The Isle Of Wight’, geregisseerd door Oscar-winnaar Murray Lerner. Op deze speciale reissue staat ruim drie uur materiaal, en er is een optie voor het kiezen van meerdere cameraposities. Hiermee kun je nog beter focussen op het weergaloze gitaarspel van Hendrix in nummers als All Along The Watchtower, Spanish Castle Magic, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band en Foxey Lady.

‘The Dick Cavett Show’ bevat een complete verzameling van Jimi’s optredens in de show waarin hij zijn debuut maakte op de Amerikaanse tv. In de documentaire, geregisseerd door Oscar-winnaar Bob Smeaton, zijn Izabella, Machine Gun en Hear My Train A Comin te zien, plus nieuwe interviews met Dick Cavett, Mitch Mitchell en Billy Cox. De grappige en intelligente interviews met Hendrix zelf gaan onder meer over zijn tijd bij het Amerikaanse leger en zijn vertolking van de Star Spangled Banner op Woodstock.

zoeken
zoeken