Muzikantendag in Brussel

19 november 2011 in Ancienne Belgique

Muzieknieuws 09-11-2011 16:18

Zaterdag 19 november vindt de tiende editie van de Vlaamse Muzikantendag plaats in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel. In totaal zijn er ruim vijftig activiteiten gepland met meer dan 155 experts.

De Brusselse muziektempel zet haar deuren open voor de volgende generatie topmuzikanten. Pop- en rockartiesten kunnen de hele dag van alles leren over muziek, maar ook over veel andere aspecten die bij het leven van een serieuze (professionele) muzikant komen kijken.

Bijleren over muziek
Zo kunnen bezoekers vragen stellen aan de Belgische band Customs over het bepalen van de gage, wordt er een workshop over homerecording gegeven en is er een infosessie over online-promotie voor je band. Maar er wordt ook gesproken over platenmaatschappijen anno 2011, met Hilke Ros (Amatorski), Ferry Roosenboom (Excelsior Recording) en Sam Sisk (EMI), en er is een infosessie over het ‘hoe en wat’ rondom het uitbrengen van een eigen plaat.

Voor ieder wat wils
Hiernaast zijn er nog veel meer workshops en informatieve sessies te volgen op 19 november. Zo is er een professioneel panel dat feedback geeft over de nummers van jouw eigen band en voor de instrumentalisten worden er masterclasses van verschillende topmuzikanten gehouden. Hou dus altijd een demo op zak met je contactgegevens erop, want je weet maar nooit wie je tegen het lijf loopt. Admiral Freebee, misschien?

Informatie
De deuren gaan om 12:00 uur ’s middags open, de eerste workshops beginnen om 13:00 uur. Kaartjes kosten elf euro in de voorverkoop en vijftien euro aan de kassa.

Zie voor het volledige programma:

www.muzikantendag.be/lineup_2011.html#Living

zoeken
zoeken