Gitarist Educatie Markt zaterdag 5 november in Q-Factory Amsterdam

Alles over gitaar spelen in Q-Factory Amsterdam, met workshops, presentaties en stands

Events 01-11-2016 13:11

Eric Vaarzon Morel, Marcel Singor, John-F Klaver, Jack Pisters, Wim den Herder, Edo Righini, Ed Verhoeff, Ryan Vroon, Remi Lauw, Tom Renet en Leif de Leeuw, ze treden allemaal aan op deze Gitarist Educatie Markt met gitaarworkshops- en presentaties.
Gitaarschool Nederland, EGTA, Guitar Matrix en Gitarist presenteren in Q-Factory Amsterdam zaterdagochtend- en middag 5 november een conferentie annex festival over gitaar spelen en gitaar doceren. Gitaardocenten komen bij elkaar, wisselen kennis uit over lesgeven anno 2016 en laten werk van hun leerlingen horen. Ook de EGTA, de European Guitar Teachers Association Nederland, verzorgt die dag een programma. Voor niet-docenten is er een uitgebreid workshopprogramma. Tevens zijn er stands van gitaarfabrikanten, importeurs en bouwers, en educatieve instellingen. Je kan ook zelf (samen)spelen met de HubTowers.

Het wordt een unieke dag die zaterdag de 5de november, een gitaarbijeenkomst, zoals die nog niet eerder heeft plaatsgevonden in Nederland. 

TICKETS MIDDAGPROGRAMMA € 7,50
Klik hier om je tickets online te bestellen.  
Toegang tot 15 jaar is gratis.

Schrijf je in op ons Facebook Event en blijf op de hoogte! Klik hier.  

Blokkenschema hieronder!
Te downloaden door op de downloadlink linksboven te klikken. 

 

Programma Talent Podim in Kleine Zaal
15.00 Casper de Leeuw (15); 15.10 Alvin Udijana (13); 15.20 Gio Nijenhuis (10); 15.30 Brandon van Schaick (17); 15.40 Dylan Prentner (13);
16.20 Bekendmaking Gitaarschool Nederland Talent 2016

Ochtendprogramma van 11 tot 2 speciaal voor docenten

10.30 inloop 11.00 GSNL docentenmeeting | EGTA docentenmeeting
Kleine Zaal: thema Blended learning 13.00 Opening Jack Pisters; 13.05 CvAonline interactief onderwijs - Edo Righini; 13.20 Jam Track Central online lessen - John Klaver; 13.35
A-Mack volgsysteem - Jack Pisters

Gitaardocenten komen deze dag bij elkaar, wisselen kennis uit over lesgeven anno 2016 en laten werk van hun leerlingen horen. Studenten kunnen hun hart ophalen aan clinics, workshops en presentaties. EGTA, de European Guitar Teachers Association Nederland verzorgt die dag een speciaal programma. Het ochtendprogramma is puur voor docenten, het middagprogramma is voor iedereen!

Een rockgitaarworkshop door Marcel Singor, flamencoworkshop met Eric Vaarzon Morel (foto), Harmonic Soloing met John-F. Klaver, jazz bij Edo Righini, blues en slide met Leif de Leeuw, gitaartabs demo door Jan van der Heide, wimpicking door Wim den Herder, Ableton Link demo door Remi Lauw, A-Mack volgystemen door Jack Pisters, de quartertone gitaar van Jan Wouter Oostenrijk, fusion workshop door Ed Verhoeff, bands van talenten Tom Renet en Ryan Vroon, HubTowers presentaties door Jaimie van Hek! Er is ontzettend veel te doen komende zaterdagmiddag 5 november op de Gitarist Educatie Markt in twee zalen van Q-Factory!

Programmatoelichtingen 

John-F. Klaver werd vorig jaar bij de Dutch Blues Awards verkozen tot beste gitarist en is daarnaast de enige Nederlandse artiest op Jam Track Central, dat backingtracks en multimediaal oefenmateriaal voor gitaristen aanbiedt. Onlangs lanceerde hij daar de online-cursus Blues Masterclass: Harmonic Soloing, ofwel harmonisch interessante blues waarin pentatoniek wordt aangevuld met ideeën uit de jazz! Hij komt daar in zijn workshop natuurlijk uitgebreid op terug! 


Eric Vaarzon Morel
is dé flamencogitarist van Nederland, bekend van zijn vele theaterprogramma’s, en ook actief als docent flamencogitaar aan de klassieke afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Hij doet een workshop met een van zijn studenten.
 

Ed Verhoeff is te horen op meer dan 50 albums, waarvan een zevental onder eigen naam, en weet zijn jazzroots naadloos te combineren met pop en latin. Hij is vast bandlid bij Izaline Calister, mede-bandleider van The Professionalz en heeft zijn eigen Ed Verhoeff Band.   

Wim den Herder
is een virtuoos op de akoestische gitaar. Tijdens zijn workshop demonstreet hij zijn Wimpicking (met plectrum) en waarschijnlijk de langste jazz lick ter wereld (5 minuten 3000 noten). Hij is oprichter-eigenaar van The Guitar Academy in Amsterdam. 

Marcel Singor is docent aan Conservatorium van Amsterdam. Al met dertien jaar won hij nationale gitaarprijzen. Zijn reputatie als een jonge virtuoze gitarist groeide, evenals het aantal bands waarin hij speelde. Momenteel werkt hij vaak als soloartiest (bijna letterlijk, aangezien hij vrijwel alles zelf speelt, schrijft, zingt en opneemt) en is hij lid van de band Branko en sessiemuzikant.

Edo Righini zal in het ochtendprogramma voor docenten het CvA Online cursusprogramma toelichten, en in het middagprogramma een workshop jazzgitaar doen. Hij is 'Head of Online Learning and Continuing Education' van het Conservatorium vanb Amsterdam en speelde met tal van jazzmuzikanten als Dee Dee Bridgewater, Mike Mainieri, Bob Malach, en Terri Lyne Carrington.

Leif de Leeuw 
is tweevoudig winnaar van de Sena Young Talent Guitar Award en bracht onlangs een geweldig debuutalbum uit met zijn Leif de Leeuw Band, Leelah, een uitstekende blues-, rock- en rootsplaat. 

Ryan Vroon (13) is de winnaar van de Sena Young Talent Guitar Award, editie 2015 en maakte al furore bij DWDD en Popstars. Op de Gitarist Educatie Markt speelt hij met zijn eigen band.  

Tom Renet (15) is de winnaar van de SENA Young Talent Guitar Award 2015. Hij komt met zijn trio spelen. 

Quarter-tone gitaar: Jan Wouter Oostenrijk is initiatiefnemer van de Gitarist educatie Markt en zal zijn quarter-tone gitaar presenteren.

Ableton
verzorgt een workshop waarin Remi Lauw laat zien wat Ableton Link software kan betekenen voor gitaristen.  

Gitaartabs is een online-platform waarop een enorme hoeveelheid tabs wordt gepresenteerd, juist ook van Nederlandse artiesten. Initiatiefnemer Jan van der Heide komt het platform presenteren.

HubTower is een mobiel band in-a-box concept. Na het openen van de HubTower kan je “instant” muziek maken. ‘Old School’ instrumenten als elektrische gitaren, basgitaar, keyboard en microfoon zijn naadloos geïntegreerd met iPads, drumpads en editing mogelijkheden. 

Talent Podium
Er is in de middag ook een Talent Podium waar leerlingen van gitaarscholen zich presenteren en beoordeeld worden door een jury, resulterend in de benoeming van ‘Gitaarschool Nederland Talent 2016’ en natuurlijk goede feedback.

Stands
Natuurlijk zullen ook diverse gitaarfabrikanten, importeurs en bouwers zich deze dag presenteren. Kom je laten voorlichten en probeer van alles uit. Er staan Hubtowers (foto) opgesteld, zodat je ook zelf muziek kunt maken deze dag!


Het wordt een unieke dag, die zaterdag de 5e november, een gitaarbijeenkomst, zoals die nog niet eerder heeft plaatsgevonden in Nederland.

Volg Gitarist.nl de komende weken voor meer aankondigingen en het tijdschema. En in de volgende editie van Gitarist vind je natuurlijk het volledige programma. 

Meer informatie over standruimte of anderszins professionele deelname is in te winnen bij Jan-Wouter Oostenrijk van Gitaarschool Nederland, Ronald Willemsen van Gitarist of Jack Pisters van Guitar Matrix. Centraal emailadres gitaristeducatiemarkt@gitarist.nl

November: 5, Q-Factory, Amsterdam

Zaterdag 5 november 

 WORKSHOPS
In het middagprogramma, toegankelijk voor alle gitaristen, zijn er diverse workshops en clinics van vooraanstaande gitaristen, en diverse presentaties. 

Kleine Zaal
14.00 Eric Vaarzon Morel met Sebastiaan Hageman - Flamenco workshop 
14.30 Tom Renettrio – winnaar SYTGA

15.00 Talent Podium – 5 talenten
15.00 Caspar de Leeuw (15)        
15.10 Alvin Udijana (13)
15.20 Gio Nijenhuis (10)
15.30 Brandon van Schaick (17)
15.40 Dylan Prentner (13)
Jury: Eric Vaarzon Morel, Jaap Hoek, John-F. Klaver

16.00 Ryan Vroon& Band  – winnaar SYTGA
16.20 Bekendmaking Gitaarschool Nederland Talent 2016
16.30 John-F Klaver Harmonic Soloing – Jam Tracks workshop
17.15 Marcel Singor Rock – CvA Online workshop

Bar Zaal
14.15 Ableton Link – demo door Remi Lauw
14.45 Edo Righini – Jazz – CvA Online workshop
15.15 Wim den Herder – Wimpicking & Jazz workshop
15.50 Leif de Leeuw - winnaar SYTGA – Blues & Slide workshop
16.20 Gitaartabs – demo door Jan van der Heide
16.40 Quarter-tone gitaar – demo door Jan Wouter Oostenrijk 
17.00 Ed Verhoeff –Fusion workshop

Foyerdeck (HubTowers)
14.30 
demo door Jaimie van Hek 
16.00 
demo Jaimie van Hek 

Ochtendprogramma van 11 tot 2 speciaal voor docenten
10.30 inloop
11.00 GSNL docentenmeeting | EGTA docentenmeeting 
13.00 Conferentiethema: Blended Learning 
Hoe zet je ‘online’ in bij je lessen?
13.00 Opening door Jack Pisters 
13.05 CvAonline interactief onderwijs - Edo Righini
13.20 Jam Track Central online lessen – John F Klaver
13.35 A-Mack volgsysteem – Jack Pisters

(tickets middagprogramma € 7,50)

Klik hier om je tickets online te bestellen.  

Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam: https://goo.gl/maps/31EM5coAVK62
* Parkeren in Q-Park. Max dagtarief € 12,-. Ingang: Polderweg 92, pak voetgangersuitgang Atlantisplein, direct voor Q-Factory}.
* NS-Station Muiderpoort op 700 meter (of tram 9 vanaf Centraal Station)

De Gitarist Educatie Markt is een project van Gitaarschool Nederland, EGTA, Guitar Matrix en Gitarist Magazine.

Gitaarschool Nederland
behartigt de belangen van 48 gitaarscholen door het hele land. De website www.gitaarschoolnederland.nl is een internetgids voor goed gitaarles, geboren vanuit een samenwerkingsverband van deze gitaarscholen. Gitarist werkt samen met dit nieuwe platform en roept gitaarscholen op zich aan te melden om zich aan te sluiten. Gitaardocenten en scholen die de criteria delen zijn van harte welkom. Aanmelden kan via www.gitaarschoolnederland.nl.

Guitar Matrix heeft in de afgelopen jaren tal van gitaar-events georganiseerd, zoals Amsterdam Electric Guitar Heaven, de Sena Young Talent Guitar Awards, Plug ‘n’ Play Creation Orchestra’s, gitaarmarkten en clinics.

EGTA NL is de Nederlandse tak van de Europese Guitar Teachers Association, een vereniging van professionele gitaardocenten. Zij richt zich in de eerste plaats op zaken die gitaarles gerelateerd zijn. Een belangrijke doelstelling van EGTA Nederland was en is nog steeds om “de deuren en ramen van de leskamers te openen voor elkaar als collega’s”.  EGTA NL organiseert  contactmomenten, studiedagen, concoursen/festivals en ondersteunt soms vakinhoudelijke publicaties. 

GITARIST is het maandblad en online platform voor gitaristen en bassisten in nederland en België. In elke editie vind je tal van interviews, reviews van de nieuwste gitaarproducten en event-aankondigingen.   

 

 

zoeken
zoeken