Satch 3D-film te zien bij Pathe

Live-registratie Joe Satriani in de bios én op dvd

Muzieknieuws 06-03-2012 11:03

Shredkoning en Chickenfoot-gitarist Joe Satriani brengt deze maand een concertfilm uit in 3D. 'Satchurated 3D' is de live-registratie van Joe’s optreden in het Canadese Montreal, eind 2010. De film zal in zo’n 500 theaters wereldwijd draaien, voordat hij op dvd en blu-ray verschijnt. Woensdag 21 maart om 20.00 uur draait de film exclusief en eenmalig in zes Pathé-bioscopen in Nederland.

'Satchurated' is volgens Satriani anders dan andere 3D-concertfilms omdat hij bewust als 3D is gefilmd. Dit betekent niet dat de virtuoos er een gimmick van heeft gemaakt. “In 3D-films gaan mensen meestal naar de camera toe leunen. Wij hebben dat niet gedaan, we hebben alleen het podium anders ingedeeld dan normaal. We wilden niet het gevoel van het concert ondermijnen.”

Woensdag 21 maart om 20.00 uur is de film in zes Pathé-bioscopen in Nederland te zien: in Amsterdam, Rotterdam (De Kuip en Schouwburgplein), Delft, Maastricht en Tilburg. Kaarten zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.

Een concert van Joe Satriani is natuurlijk ook bijzonder zonder 3D-effecten. Bekijk hieronder het nummer War uit 'Satchurated'.

https://www.youtube.com/v/-nlSGsQY_3o?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">



zoeken
zoeken