Guitar Matrix festival met Terrie Hessels van The Ex

Muzieknieuws 25-05-2012 17:06

Op 9 juni kun je terecht op de derde editie van Guitar Matrix festival. Deze keer is onder andere Terrie Hessels van The Ex te gast. Hessels staat bekend om zijn eigenzinnige benadering van het instrument. In voorgaande edities kwamen genres als jazz, bluesrock, eighties, electrojazz, surf en metal voorbij. Het Guitar Matrix Festival is de maandelijkse opmaat voor het Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012 festival.

Tijdens deze derde editie van het Guitar Matrix festival kun je naast optredens van diverse gitaristen ook struinen over de aanwezige gitaarmarkt, inspiratie opdoen tijdens de clinics, pedalen en amps testen in de testroom en je eigen gitaar gratis af laten stellen door Jack Pisters.

Andere muzikale gasten tijdens deze editie van Guitar matrix zijn Wiek Hijmans, Joop Wolters en Marcus Brutus.

Omdat het Nederlands elftal op 9 juni om 18:00 uur tegen Denemarken speelt voor het Europees Kampioenschap draait de Guitar Matrix dit keer geen gitaarfilm, maar zendt deze de wedstrijd live uit op grote schermen.

Tijdens de tweede editie op 13 mei waren onder andere jazzgitarist Eran Har-Even en shredder Marcel Koenen te zien. Daarnaast waren er Tarantino-achtige klanken te horen van surfgitarist Phantom Frank en liet De Staat gitarist Vedran Mircetic horen wie zijn inspiratiebronnen waren.

Kijk voor informatie op de website van Guitar Matrix. 

 

zoeken
zoeken