Ex-Fleetwood Mac gitarist overleden

Bob Welch (66) overleden na schotwond

Muzieknieuws 08-06-2012 11:14

Gitarist Bob Welch (66) is op donderdagavond dood in zijn huis in Nashville aangetroffen. De oud-gitarist van Fleetwood Mac werd met een schotwond in de borst aangetroffen. Zijn vrouw vond het lichaam en een zelfmoordbrief. Welch maakte deel uit van Fleetwood Mac van 1971 tot 1974.

Fleetwood Mac bracht in 1971 haar eerste album met Bob Welch uit, met de titelsong Future Games geschreven door Welch. Het album Bare Trees wat hierop volgde werd goed ontvangen. De track Sentimental Lady zou later een grotere hit voor Welch zijn wanneer hij deze opnieuw opneemt en uitbrengt als single tijdens zijn solo carrière.Welch werd bij zijn solowerk bijgestaan door Mick Fleetwood.

Mick Fleetwood gaf tegen persbureau Reuters aan dat zelfmoord ‘volkomen niet in lijn is’ met hoe hij Welch kent. Fleetwood: “…Welch is een groot deel van onze geschiedenis dat soms wordt vergeten. Zijn nalatenschap bestaat vooral uit zijn kwaliteiten als songwriter waarmee hij Fleetwood Mac versterkte. Die zullen ons allen overleven.”

Welch had tijdens zijn solocarrière het meeste succes met album French Kiss uit 1977. Op deze plaat (die platina ging) stond onder meer het nummer Ebony Eyes.

 

zoeken
zoeken