Groninger Gitaar Festival 2012 in Winschoten

Workshops, demonstraties en diverse stands

Muzieknieuws 03-10-2012 12:52

De allereerste editie van het Groninger Gitaar Festival vindt op 20 oktober plaats in de Tramwerkplaats in Winschoten. Overdag is er een gitaarbeurs te bezoeken, ’s avonds zijn optredens te zien van onder andere de Five Great Guitars en Jan Akkerman.

Het festival trapt af met de Noorder Gitaarbeurs van 10.30 tot 17.30. Hier kun je stands van gitaar- en versterkerbouwers bezoeken en gitaardemonstraties bijwonen. Ook worden er gratis workshops gegeven door gitaarfenomenen als Joost Vergoossen, gypsy-jazz-gitarist Paulus Schafer, Wim den Herder en Lars de Rijck en het World Guitar Duo Jan Kuiper en Digmon Rovers.

Het avondprogramma, dat om 20.00 begint, start met Bert Hadders en de Nozems die samen met een ukelele-orkest optreden. Vervolgens zijn er optredens te zien van gitaarduo Wim den Herder en Lars de Rijck, Jan Akkerman en de Five Great Guitars met special guests Habib Koité en Erwin Java.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Toegang tot de gitaarbeurs bedraagt € 5,00 en het concert kost € 10,00. Een passe-partout voor beide events kost € 12,50.

Meer info:

www.fivegreatguitars.com
www.noordergitaardag.nl
www.tramwerkplaats.nl

zoeken
zoeken