Niels Onstenk is 'De Beste Gitarist van Nederland'!

Spannende finale in De Vorstin, Hilversum - Roodshow/Gitarist

Muzieknieuws 01-03-2013 10:05

Door een jury van Jan Akkerman, JB Meijers, Rob Winter en Gitarist-hoofdredacteur Mark van Schaick, werd vanmiddag Niels Onstenk tot 'De Beste Gitarist van Nederland' gekozen. De competitie werd uitgeschreven door Roodshow (Radio 2) en Gitarist (magazine voor gitaristen). De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor Tijs Groen en Jente Hummel.

De finale van 'De Beste Gitarist van Nederland' vond plaats op vrijdag 1 maart in een goed gevulde Vorstin in Hilversum en werd live uitgezonden in de Roodshow op Radio 2.

Juryleden Jan Akkerman, JB Meijers, Rob Winter en de redactie van Gitarist bij monde van hoofdredacteur Mark van Schaick kozen de winnaar, en benoemden tevens plaatsen 2 en 3.

Niels Onstenk werd gekozen tot Beste Gitarist van Nederland. Bekijk hier de video met de optredens van de drie finalisten en de bekendmaking van de uitslag.

  

Lees verderop in dt artikel het verslag, en bekijk in de YouTube playlist de drie finalisten en de bekendmaking van de winnaar. Klik door naar de volgende video met >|

    

Het was voor de jury allerminst eenvoudig om uit de drie in stijl zeer uiteenlopende finalisten één winnaar te kiezen. Tijdens de uitzending was het allereerst Jente Hummel uit Meppel die zich van zijn beste kant mocht laten zien. Begeleid door de Top 2000-band speelde hij Gary Moore's Still Got The Blues met een heerlijk volle toon uit zijn Marshall/Les Paul-combinatie. Voor zijn freestylemoment koos hij een snelle shuffle van zijn eigen cd True To Myself.
www.jentehummel.com

Tweede kandidaat was Tijs Groen uit Didam. Hij begon verrassend op elektrische gitaar, waar hij zowel zijn auditiefilmpje als de halve finale akoestisch had gespeeld. Begeleid door de Top 2000-band zette hij een swingende en eigenwijze versie van Smoke On The Water neer. Als solist koos hij voor een gypsygitaarstuk op zijn Godin, waarmee hij zijn technische kunnen nog eens onderstreepte.
www.tijsgroen.nl

Niels Onstenk uit Utrecht tenslotte, liet met de Top 2000-band een soulvol geluid horen in Buckshot LeFonque´s Another Day. Afgemeten, funky licks en een puntige solo waar het publiek terecht zeer enthousiast op reageerde. Zijn freestyle was een pittig fusionstuk dat met enige slordigheidjes van start ging, maar dat hij verder lekker erg timede. Zijn combinatie van technische bagage en creativiteit overtuigde de jury in zoverre dat hij unaniem tot winaar van de competitie 'De Beste Gitarist van Nederland' werd gekozen.
www.nielsonstenk.com


DE PRIJZEN
Niels Onstenk mag in mei in de Ziggo Dome gaan samenspelen met Mark Knopfler. En hij kreeg een door de artiest gesigneerde Mark Knopfler Signature Fender Stratocaster (uit de Fender Artist Range) mee naar huis! 
De nummers twee en drie ontvingen respectievelijk een BOSS RC-30 en een BOSS RC-3 Loop Station en natuurlijk kaartjes voor het concert van Mark Knopfler op 14 mei. 

DE JURY

Jan Akkerman
Allereerst bekend van de legendarische groep Focus, in 1973 door het muziekblad Melody Maker uitgeroepen tot beste gitarist van de wereld en sindsdien een van de iconen van de Nederlandse popmuziek.
www.janakkerman.nl

JB Meijers
JB Meijers is gitarist en producer van De Dijk en Acda & De Munnik. Als producer werkte hij onder andere met Frank Boeijen en Carice van Houten. Voorjaar 2013 verschijnt zijn nieuwe soloalbum.
www.jbmeijers.com

Rob Winter
Al jarenlang de vaste gitarist van Marco Borsato. Daarvoor speelde Rob bij o.a. Toontje Lager en Robby Valentine.
www.robwinter.nl

Mark van Schaick 
Hoofdredacteur van Gitarist - en juryvoorzitter 

Bekijk hier de video's van de Halve Finales in de studio van de Roodshow.

  

zoeken
zoeken