Vooruitblik op de Musikmesse

Nog twee dagen voor de beursdeuren weer opengaan

Muzieknieuws 25-03-2013 17:04

De redactie van Gitarist maakt zich op voor het jaarlijkse bezoek aan de Musikmesse in Frankfurt. Sommige fabrikanten hebben al een beetje laten doorschemeren wat we kunnen verwachten. En dat houden we natuurlijk niet voor onszelf.

Bij Gibson verwachten we naast alle 2013 Les Pauls en SG’s en de Historic collectie van de Custom Shop met nieuwe specificaties, vooral ook de nieuwe akoestische J-35 te zien. Deze handgebouwde gitaar met ronde schouders heeft net als zijn voorganger uit 1936 een zeer scherpe prijs.

Van Taylor verwachten een uitbreiding van de nieuwe GO (Grand Orchestra) serie in de vorm van de chique Koa K28e, compleet met schitterend ingelegde ebben toets en goudbeplaatte Gotoh stemmechanieken.

Nu de TonePrint Editor al is vrijgegeven aan nieuwsbrief abonees, zullen we bij TC Electronic vast een officiële lancering zien van dit vernuftige programma, waarmee je de TonePrint pedalen geheel naar je eigen hand kan zetten.

Orange heeft al aangekondigd met drie nieuwe versterkers in de Crush lijn van solidstate versterkers te komen. Het gaat om de 60 watt 1x12 combo CR60C, de CR120C met een dubbel vermogen en twee 12 inch luidsprekers en de CR120H top versterker. Orange zegt hiermee de eerste professionele solid state versterkers sinds de jaren ’70 te introduceren. Alle drie de modellen hebben twee kanalen, een digitale reverb en een effectloop.

Ten slotte noemen we Sandberg, die met drie nieuwe basmodellen en een nieuwe gitaar zal komen. De Florence Flat 90 gitaar heeft een enkel P-90 element, twee positieholtes en een hals met palissander toets. De Ken Taylor Bass is Sandbergs vlaggenschip en daarvan komt nu een 20th Anniversary versie uit met een aangepaste slagplaat en control plate. De twee andere bassen zijn de California Nighthawk TM & VM, respectievelijk gebaseerd op de Jazz Precision bass. Beide zijn uitgerust met nieuwe Balck Label elementen en een stijlvolle zwart aluminium slagplaat.  

MIPA Awards 
Ook worden tijdens de Musikmesse weer de MIPA-awards uitgereikt, en wel op donderdag na de beurssluiting. Gitarist  werkt mee aan deze verkiezing van de beste producten van het jaar. 

www.musikmesse.com

april: 10-13, dagelijks 9-18u, Messe, Frankfurt (D); 11, MIPA-awards, Messe Frankfurt, Duitsland; 

 

 


zoeken
zoeken