Miles Kane video's en meer

Luister op Spotify naar

Muzieknieuws 31-05-2013 22:05

Van indie-Rascal en popauteur tot modgod in de dop en glamrocker: Miles Kane is een man van veel muzikale talenten die op zijn laatste album eindelijk zichzelf heeft gevonden. In Gitarist 267, juni 2013, kun je ons interview met hem lezen. In dit artikel kun je luisteren naar zijn nieuwe album ‘Don’t Forget Who You Are’ en de videoclip van de gelijknamige single bekijken.



Op zijn 27e heeft Miles Kane heeft al meer muzikale persoonlijkheden gehad dan Cher. Als tiener sloot hij zich aan bij de door de jaren ‘60 geobsedeerde garagefanaten The Little Flames, die uiteindelijk transformeerden tot het indietrio The Rascals. Een tournee als voorprogramma van Arctic Monkeys later vinden we Kane terug als fan van Scott Walker en legendarisch filmcomponist Ennio Morricone in The Last Shadow Puppets met Alex Turner. Daarna ging hij solo, begon opnieuw en bracht in 2011 het mod-tastische ‘Colour Of The Trap’ uit, met een gastrol voor Noel Gallagher. Nu, in 2013, is het met genres goochelende Britse gitaartalent terug met ‘Don’t Forget Who You Are’, een hard album vol op glamrock geïnspireerde pop, dat in juni zal verschijnen. Paul Weller en Andy Partridge (XTC) schreven mee, en ex-Lighting Seed Ian Broudie produceerde het album.
Op een of andere manier is dit Miles Kane niet naar zijn hoofd gestegen en hij klinkt nu zelfverzekerder dan ooit tevoren. Gitarist sprak met de immer hip geklede Kane over gitaren, het werken met bovengenoemde idolen en hoe het voelt om als nieuwe vaandeldrager van de modbeweging gezien te worden.

Videoclip van ‘Don’t Forget Who You Are’ 


Spotify-playlist van Miles Kanes nieuwe album ‘Don’t Forget Who You Are’. 

zoeken
zoeken