Feedback verkocht aan BMI/Key Music Group

BMI en Key Music Group worden megagroot winkel- en importbedrijf

Muzieknieuws 15-06-2013 14:06

Jarenlang was Feedback de grootste muziekwinkelketen van Nederland. Afgelopen week zijn de winkels van Feedback (Rotterdam, Utrecht, Eindhoven) verkocht aan BMI, dat ook al de winkels Key Music en Rock Palace in bezit heeft. Feedback gaat nu onderdeel vormen van de Key Music Group, met in totaal 12 winkels in de Benelux.



Feedback en BMI kondigen op 14 juni 2013 officieel aan dat muziekwinkelketen Feedback en importbedrijf M-Works zijn overgenomen door BMI, het bedrijf  uit Leidschendam dat importeur is van merken als EBS, Martin, Ampeg, Mackie, Washburn, TC Electronic en Premier, en winkels runt als Rock Palace en Key Music.

Clicks & Bricks
De directeur van BMI, Karel Landman, geeft aan dat met de acquisitie de groei van alle betrokken bedrijven bevorderd wordt. Hij is een fan van zogenaamde ‘omni-channel retailing’: “Met 4 winkels in Nederland, 8 winkels in België en een nieuw online platform zijn we straks in staat om klanten optimaal te bedienen met onze ‘Clicks & Bricks’-formule. Muziek maken draait om passie en plezier. De unieke experience die wij in onze winkels bieden staat daarbij centraal, maar onze klanten willen we ook op de best mogelijke manier dienen via andere kanalen, waaronder mobile, social & web." Ofwel, voor elk wat wils: als je naar een winkel (bricks) wilt komen moet je optimaal advies krijgen, maar als je iets online (clicks) wilt bestellen moet dat ook snel en goed kunnen. Landman: “Op dit moment werken we hard aan een nieuw online-platform dat de huidige webwinkels van Feedback, Key Music en Rock Palace zal vervangen.”

Naam Feedback blijft bestaan
De fysieke muziekwinkels zullen echter onder dezelfde namen blijven voortbestaan, Key Music, Rock Palace en Feedback. De nieuwe combinatie wordt volgens BMI ‘de grootste retailketen gespecialiseerd in muziekinstrumenten, geluidsapparatuur en accessoires in Europa’. 

Import
Thijs Thunnissen, samen met Rob Verhagen, tot vorige week eigenaar van Feedback en M-Works verklaart tegenover Gitarist: “Met de verkoop hebben we Feedback en M-Works een goed onderkomen gegeven. We hebben een vergelijkbare cultuur en visie, en met de grotere schaal waarbinnen de winkels terecht komen zijn er betere voorwaarden voor groei.” 

Brutaal en onbezonnen
Thunnissen en Verhagen dragen de komende weken alle zaken over en vertrekken dan voorgoed. Thunnissen:  “Ik kijk heel graag vooruit, maar dat doe je extra goed als je met plezier achteruit kan kijken, en dat doe ik! We hebben 27 jaar Feedback gedaan en prachtige periodes gehad; in het begin brutaal en onbezonnen, waarbij we de muzikanten heel direct aanspraken, en daarna met de stap naar de grote schaal met de winkel aan de Ceintuurbaan in Rotterdam. We stroopten onze mouwen op en gingen ertegenaan met het hele team. We dragen nu alles over, na al die jaren op een nette manier goed zaken gedaan te hebben met oog voor de klant.”

M-Works
BMI maakt met de acquisitie van M-Works, waarvan Thijs Thunnissen en Rob Verhagen ook eigenaar waren, tevens een flinke groeistap met haar importbedrijf. Na vertrek een paar jaar geleden van grote merken als Pearl en Steinberg is BMI weer helemaal terug op dat gebied: M-Works is importeur van onder meer Nord, KRK, Apogee, en Arturia, een palet van merken dat het repertoire van BMI vervolmaakt.

www.bmi.nl
www.keymusic.nl
www.feedback.nl
www.mworksonline.com

 

 

zoeken
zoeken