Pat Metheny eerste boeking voor nieuw Utrechts muziekcentrum

Jazzgitarist is vertrouwd voorproefje voor seizoen 2014/2015

Muzieknieuws 03-07-2013 14:54

Muziekpaleis, TivoliVredenburg of toch gewoon Tivoli? Hoe de kolos ook zal gaan heten, op zondag 8 juni 2014 geeft de Pat Metheny Unity Band er een concert. Dit is het eerste concert in het nieuwe Utrechtse muziekcentrum dat in de verkoop gaat.

Wie de laatste jaren het centrum van Utrecht heeft bezocht zal het niet zijn ontgaan: het oude Muziekcentrum Vredenburg wordt ingrijpend verbouwd en uitgebreid met poppodium Tivoli en het Jazzcentrum SJU. In het nieuwe Muziekpaleis is ruimte voor vijf muziekzalen met ruim 5.000 stoelen. De grote zaal van architect Herman Hertzberger blijft gehandhaafd en er komen vier nieuwe zalen bij voor pop, jazz, cross-over en kamermuziek. Het laden en lossen vindt straks ondergronds plaats. Daardoor komt er ruimte vrij voor een ‘muziekplein’ met terras aan de herstelde Catharijnesingel.

Al in 2011 werd het hoogste punt van de bouw bereikt (45m). Naar verwachting zal het gebouw eind 2013 opgeleverd worden. Voorafgaand aan seizoen 2014/2015 staat er op 8 juni 2014 een concert van de Pat Metheny Unity Band geprogrammeerd, in samenwerking met North Sea Jazz. De kaartverkoop voor dit concert begint reeds op vrijdag 5 juli 2013 om 10.00 uur.

De Amerikaanse jazzgitarist Pat Metheny won maar liefst negentien Grammy Awards. Hij heeft in zijn veertigjarige carrière vaak in Muziekcentrum Vredenburg gespeeld en komt naar Utrecht met zijn Pat Metheny Unity Band, met Antonio Sanchez (drums), Ben Williams (bas) en Chris Potter (saxofoon). In 2012 verscheen hiervan een titelloos debuutalbum.

Precies 9 jaar voor dit optreden, op 8 juni 2005, stond hij voor het laatst in de oude zaal.

De Gemeente Utrecht maakte onderstaand filmpje over het in aanbouw zijnde Muziekpaleis.

zoeken
zoeken