Amsterdam Electric Guitar Heaven

Op zondag 15 december met o.a. Gitarist Media Lounge, Jan Akkerman, Richard Hallebeek, Bram Stadhouders, finale SYTGA en Plug 'n Play met Anton Goudsmit

Muzieknieuws 15-11-2013 12:12

Festival Amsterdam Electric Guitar Heaven strijkt op 15 december neer in diverse zalen van het fraaie nieuwe gebouw van het Conservatorium van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. Het festival vindt plaats van 14.00-22.00 uur. Gitarist verzorgt er de Gitarist Media Lounge, met live-interviews en unplugged optredens die worden opgenomen door NTR Radio. We verwelkomen jullie graag! Met onder anderen Anton Goudsmit (foto), Jan Akkerman en zijn My Brainbox, Richard Hallebeek, Bram Stadhouders en Frank met Tom Broshuis. Plus natuurlijk het Plug *& Play gitaarorkest en de finale van de Sena Young Talent Guitar Award. Download het blokkenschema!

Het festival Amsterdam Electric Guitar Heaven heeft haar programma bekend gemaakt voor zondag 15 december. Met Gitarist zijn we aanwezig met onze Gitarist Media Lounge waarin we de festivalartiesten live interviewen en waar akoestische optredens plaatsvinden van Richard Hallebeek, Tom Broshuis, Jan Akkerman en Bram Stadhouders.

Blokkenschema
Bekijk het blokkenschema - klik op de foto's in de rechterkolom.

Gitarist Media Lounge
In onze Gitarist Media Lounge ontvangen we overdag de festivalartiesten voor live-interviews en korte solo-optredens.
Het programma ziet er als volgt uit:
14.30-15.00 Tom Broshuis interview en soloperformance
15.00-15.30 Bram Stadhouders interview en soloperformance
16.00-16.30 Jan Akkerman interview
16.30-17.00 Richard Hallebeek interview en soloperformance
Allemaal door het publiek bij te wonen. Interviews door NTR's Co de Kloet en hoofdedactuer van Gitarist Mark van Schaick.
We nemen op voor latere uitzending op Radio 6.
Kom vooral even kijken! 

Festivalprogramma 15 december

Blue Note zaal
* Jan Akkerman met My Brainbox & Bert Heerink
* Finale Sena Young Talent Guitar Awards

Mezzo zaal
* Plug & Play-gitaarorkest met Anton Goudsmit
* Steve Reich’s Electric Counterpoint

Theaterzaal
* Bram Stadhouders
* Tom Broshuis en Frank
* Richard Hallebeek

Mezzazine
Gitarist Media Lounge

Foyer
Guitar Matrix markt met Dijkman Muziek, Jamhub, Panucci Guitars, Meyer amps, Reverend Guitars, Taylor Guitars.  

Poplokaal
Testroom
Afstelbeurten (Jack Pisters) 

De optredens
Tijdens de festivaldag zijn er naast alle andere activiteiten vijf concerten. Bram Stadhouders en Richard Hallebeek spelen solo. Frank en My Brainbox zijn de bands die komen optreden; Frank met onder anderen Tom Broshuis, de gitarist van Mister and Mississippi, en My Brainbox vanzelfsprekend met Jan Akkerman. Steve Reich’s Electric Counterpoint was een van de hoogtepunten van het festival vorig jaar: vijftien gitaren spelen door Afrika beïnvloede poppy minimal music.

Finale Sena Young Talent Guitar Awards
De halve finales vonden plaats op 17 november, de Finale op 15 december tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven. De finalisten zijn geworden Tom Renet en Rayan Vroon in de afdeling tot en met 17 jaar en Jordi Repkes en Leif de Leeuw in de sectie tot en met 30 jaar. Kom kijken naar de spannende eindstrijd! De winnaars in de twee categorieën krijgen een custom made Panucci gitaar als hoofdprijs.  

Plug & Play-gitaarorkest met Anton Goudsmit
Heb je tijdens de Guitar Matrix events al aan de mini-edities meegedaan, dan zul je zeker bij de einduitvoering zijn op 15 december van het Plug & Play-gitaarorkest. Maar ook als je daar niet bij was: je kunt nog meedoen. Schrijf je in met de link hieronder en maak een rockende, groovende, fluisterstille en noisy gitaarorkestcompositie met internationaal gelauwerd gitarist Wiek Hijmans en solist Anton Goudsmit.
Ter plaatse en met simpele cues en afspraken wordt een swingend en fantasievol muziekstuk gemaakt. Door de flexibele setting is de conductie leuk voor alle niveaus van gitaarbeheersing en zijn uiteenlopende muzikale ideeën verenigbaar. Bij deze conductie geen getuur naar de lessenaar, kijken en luisteren staat centraal. Keihard rocken en fluisterzacht grooven, het kan allemaal bij de Plug 'n Play conducties!

Schrijf je in op: www.amsterdamelectric.com/nl/plug-n-play-gitaarorkesten

Guitar Matrix
Onder  de noemer Guitar Matrix vind je door het hele gebouw heen van alles wat met gitaarspelen te maken heeft: een markt met stands, waaronder Panucci en Meyer, speciale ruimtes waar je gitaren kunt testen en laten afstellen, en gratis ad hoc gitaarlessen!

Meer over Amsterdam Electric Guitar Heaven, tijdschema’s etc op Gitarist.nl en  www.amsterdamelectric.com

zoeken
zoeken