Nieuw album Robert Cray Band verschijnt eind maart

Stax- en Chess-invloeden op In My Soul, tour in mei

Muzieknieuws 29-01-2014 16:30

In feite is het niets nieuws, maar wel nog steeds erg lekker. Door soul en blues met elkaar te verweven in compositie, spel én zang, neemt Robert Cray al sinds zijn debuut een bijzondere plaats in in de blueswereld. Zijn zeventiende studioalbum In My Soul verschijnt 31 maart 2014. Platenlabel Provogue zette vandaag een teaser online die we je niet willen onthouden.

Voor 'In My Soul' werkte Robert Cray wederom samen met producer (en drummer en multi-instrumentalist) Steve Jordan. De Band bestaat behalve naast Cray (zang/gitaar) uit Richard Cousins (bas) en nieuwe krachten Dover Weinberg (piano/keyboards) en Les Falconer (drums; hij speelde de laatste jaren met Keb'Mo).

De redactie van Gitarist beluisterde een promoversie van 'In My Soul' en concludeerde dat het een van de soulvolste albums is die Cray ooit opnam. De ballads Fine Yesterday en Hold On behoren tot Crays fraaiste composities. Crays gitaarspel varieert van uiterst subtiel tot vertrouwd puntig, en is erg gevarieerd van klank.

Bekijk hier de promofilm voor 'In My Soul': 

 

De Robert Cray Band tourt vanaf 9 februari door de VS en steekt in mei over naar Europa. Antwerpen wordt op 22 mei aangedaan (De Roma) en voor Nederland staan twee shows gepland: 23 mei Paradiso in Amsterdam en 24 mei Hedon in Zwolle.

zoeken
zoeken