Leverfalen voor Walter Trout

Crowdfunding moet hulp brengen

Muzieknieuws 21-03-2014 10:53

Bluesrocklegende Walter Trout viert dit jaar zijn vijfentwintig jarig jubileum als artiest. Helaas zal deze gelegenheid niet zo feestelijk verlopen als vooraf gehoopt. In november zegde hij een groot deel van zijn Europese tour af. Bezoekers van de weinige optredens die wel doorgingen, waaronder vier Nederlandse shows, zagen een zieke, ernstig vermagerde Trout. Inmiddels is bekend dat hij aan een ernstige leveraandoening leidt, zo is ook bevestigd op zijn Facebook-pagina door zijn vrouw Marie.

Trouts artsen in het UCLA Medical Center in Los Angeles hebben bevestigd dat zijn toestand verslechtert. Er is sprake van een volledig leverfalen en zijn leven hangt nu af van een levertransplantatie. Via de crowfdundingsite YouCaring heeft Kirby Bryant, de vrouw van bluesrockgitarist Danny Bryant en vriendin van de familie Trout, een actie opgezet om de 125.000 dollar die hiervoor nodig is in te zamelen. Ook hier is op foto’s een zeer sterk vermagerde Trout te zien. Volgens zijn vrouw is hij afgelopen jaar een kleine vijftig kilo en veel spierweefsel kwijtgeraakt. Ze geeft aan dat hij te ziek is om te staan of zelfs een gitaar vast te houden.

Alle live- en studioactiviteiten van Trout zijn tot nader order stopgezet. De jubileumuitgaven van zijn albums op vinyl lijken vooralsnog wel gewoon te gaan verschijnen.

Klik hier voor een link naar crowdfunding-site YouCaring.

Bekijk hieronder een compilatievideo (gemaakt door Wim Volle) van het optreden van Walter Trout in Luxor, Arnhem, op 22 november 2013. Ondanks zijn verklaringen over zijn slechte gezondheid (vanaf 8:10 minuten), is hij in een opperbeste stemming en geeft hij zijn Stratocaster er flink van langs.

zoeken
zoeken