Aandacht voor Jimi Hendrix in september

Heruitgave The Cry Of Love en Rainbow Bridge, biopic All Is By My Side

Muzieknieuws 28-08-2014 15:08

Legacy Recordings komt met een heruitgave van twee Jimi Hendrix albums. The Cry Of Love en Rainbow Bridge komen 16 september uit op cd, op vinyl en digitaal. De film Jimi: All Is By My Side gaat eind september in de VS in premiere, met de controversiele Andre 3000 (bekend als de helft van Outkast, op de foto boven) in meer dan de hoofdrol.

Andre Benjamin speelt namelijk niet alleen Jimi Hendrix in de verfilming van 's mans Londense jaren ('66-'69), hij heeft naar verluid ook de gitaarpartijen gespeeld die op de soundtrack te horen zijn. Misschien kan Benjamin een aardig potje spelen, maar toch: gewaagd, op zijn zachtst gezegd.

Jimi: All Is By My Side draait al vanaf september in Amerika in de bioscoop. In Nederland moeten we nog wachten tot maart volgend jaar.

Bekijk de trailer:

De albums die in september op Legacy verschijnen worden door Bernie Grundman geremasterd. Hij gebruikt daarvoor de originele analoge mastertapes. De albums worden beide uitgegeven met de originele trackvolgorde en cover.

Cry Of Love album art

‘The Cry Of Love’ werd oorspronkelijk in 1971 uitgegeven. Na Hendrix’ overlijden werd het album afgemaakt met een aantal gastmuzikanten. Het grootste deel van de drum- en baspartijen werd ingespeeld door Mitch Mitchell en Bernie Cox. Ook te horen zijn Buddy Miles op de drums, Noel Redding op bas, Steve Winwood, Chris Wood en Buzzy Linhart.

VH1 benoemde dit album tot het beste postuum verschenen album ooit. Hendrix had oorspronkelijk andere plannen. Hij wilde het materiaal gebruiken voor één lang dubbelalbum. Na Hendrix’ overlijden besloot zijn manager Michael Jefferey om het album in te korten. Hij maakte van ‘The Cry Of Love’ een losstaand album. Het resterende materiaal wilde hij gebruiken als soundtrack voor de film Rainbow Bridge. Doordat het nooit anders dan als soundtrack is uitgegeven, wordt 'Rainbow Bridge' vaak gezien als livealbum. Die opvatting klopt dus niet. 'Rainbow Bridge' is ook niet de originele titel. Materiaal voor beide albums is van dezelfde sessies in de Electric Lady Studios in New York. Buddy Miles en Noel Redding zijn dus ook op dit album te horen. De achtergrondzang voor Earth Blues is van The Ronettes.

The Cry Of Love tracklist:

1) Freedom
2) Drifting
3) Ezy Ryder
4) Night Bird Flying
5) My Friend
6) Straight Ahead
7) Astro Man
8) Angel
9) In From the Storm
10) Belly Button Window

Rainbow Bridge tracklist:

1) Dolly Dagger
2) Earth Blues
3) Pali Gap
4) Room Full of Mirrors
5) Star Spangled Banner (studio version)
6) Look Over Yonder
7) Hear My Train A Comin' (live)
8) Hey Baby (New Rising Sun)

zoeken
zoeken