Nieuwe AC/DC verschijnt op 28 november

‘Rock Or Bust’ met Angus en Stevie Young op gitaar

Muzieknieuws 24-09-2014 15:56

Vandaag is bekend geworden dat AC/DC op 28 november a.s. met de opvolger van het wereldwijde succes ‘Black Ice’ komt. Malcolm Young (rechts op de foto) is voor het eerst niet van de partij.

Van ‘Black Ice’ (2008) werden niet minder dan 8 miljoen exemplaren verkocht, waardoor het album in 31 landen al in de week van release de eerste plaats in de charts bereikte. 

'Rock or Bust' is het eerste AC/DC album in het 41-jarig bestaan van de band dat zonder oprichter en slaggitarist Malcolm Young is opgenomen.

Eerder dit jaar werd bekend dat Malcolm Young wegens slechte gezondheid geen deel meer van AC/DC zou uitmaken. Zijn plaats is ingenomen door Stevie Young, neef van Malcolm en Angus, ooit actief in rockband Starfighters en ook wel Malcolm's fysieke en muzikale dubbelganger genoemd. Hij maakte eind jaren tachtig al enige tijd deel uit van AC/DC in de periode dat Malcolm afkickte van een alcoholverslaving. Stevie speelt op het album en zal ook tijdens concerten de plaats van Malcolm innemen.

Het 11 tracks bevattende ‘Rock Or Bust’ werd dit voorjaar opgenomen in Vancouver’s Warehouse Studio, geproduceerd door Brendan O’Brien en gemixt door Mike Fraser.

Vanaf 27 september zal de Amerikaanse sportzender Turner Sports een sneak peek van nieuwe track Play Ball laten horen, als onderdeel van hun 2014 Major League Baseball Postseason campagne.

zoeken
zoeken