aanmelden
Eric Johnson en Mike Stern brengen Eclectic uit
Spontaan album van twee virtuozen
Muzieknieuws 01-10-2014 10:37
Incidenteel hadden ze al enkele keren samengewerkt, deze twee virtuozen uit de jazz/fusion en rock. Dat beviel zo goed dat Eric Johnson en Mike Stern besloten samen een album op te nemen. Eclectic komt op 27 oktober uit.

Aanvullen
Al hebben Eric Johnson en Mike Stern ieder een heel eigen stijl, er zijn wel degelijk raakvlakken. Stern heeft altijd een rockattitude laten doorschemeren in zijn jazz en fusion, terwijl Johnson binnen zijn show moeiteloos overstapt op een stevige uitvoering van John Coltrane's jazzblues Mr. P.C.
Drummer Anton Fig legt het zo uit: "Deze twee gitaristen zijn zo uniek dat ze niet competitief zijn, maar elkaar bewonderen."

Spontaan
Het is bekend dat Eric Johnson vaak tot in de kleinste details aan zijn albums werkt, maar op Eclectic zijn veel 'live' studio opnames gebruikt. Mike Stern zegt daarover: "Het spontane gevoel kan je niet vangen als je niet live speelt, maar eest de ritmesectie opneemt en daarna overdubs doet."

Tour
Een tour is al aangekondigd, al zijn nog geen data bekend. Wel zal Mike Stern met zijn eigen band op 12 oktober te zien zijn in het Tilburgse Paradox (www.paradoxtilburg.nl) en een dag later in Lantaren/Venster in Rotterdam (www.lantarenvenster.nl).

Zie hier een minidocumentaire over Eclectic: 

Wil je alvast enkele fragmenten horen? Dat kan via  www.myplaydirect.com/eric-johnson-mike-stern