Slash wint Sena European Guitar Award 2014

De laatste nieuwe gitaarheld

Muzieknieuws 16-11-2014 16:11

De rockliefhebbers kunnen er bijna niet omheen, de single World On Fire van Slash’ gelijknamige laatste album. Hoewel het fenomeen ‘gitaarheld’ van het toneel lijkt te verdwijnen, laat de ex-Guns N’ Roses-gitarist zich niet tegenhouden de Sena European Guitar Award 2014 te winnen.

Eerder wonnen onder anderen Brian May (Queen), Jan Akkerman en Steve Lukather (Toto) de Guitar Award, die toen nog Eddy Christiani Award heette. De nieuwe naam Sena European Guitar Award moet voor meer internationale aandacht zorgen. Volgens juryvoorzitter Jean-Paul Heck was de keuze voor Slash unaniem: ‘’Slash is eigenlijk de laatste nieuwe gitaarheld. Hij is de belichaming van een moderne gitaaricoon. Hij speelde in één van de beroemdste rockbands aller tijden. Maar daarnaast is hij ook een veelgevraagd gast van de sterren van nu. Zijn solo’s en fameuze gitaarrifs zijn eigenlijk een liedje binnen een liedje.’’

De uitreiking vindt 25 november plaats in Club Ziggo in Amsterdam. Een dag eerder treedt Slash samen met Myles Kennedy en The Conspirators op in de Heineken Music Hall. Voor informatie over vorige winnaars klik je hier.

Bekijk hier een van Slash' grootste hits met Guns N' Roses:

zoeken
zoeken