Pablo van de Poel vereerd door Gitarist Poll Award

DeWolff-gitarist over zijn uitverkiezing tot beste gitarist van de Benelux

Muzieknieuws 20-03-2015 11:03

Pablo van de Poel was op tour in Spanje met DeWolff toen het bericht hem bereikte dat de lezers van Gitarist hem hebben gekozen tot de beste gitarist van 2014. Een mooie afsluiting van een jaar dat voor het Limburgse trio in het teken stond van ‘The Grand Southern Electric’ en optredens voor bomvolle zalen in binnen- en buitenland. Een concertregistratie in de Melkweg verschijnt volgende maand als live-album.

Van de Poel is vereerd met de titel: “Ik vind het echt bizar, maar heel cool! Ik zie mezelf meer als gitarist dan als frontman of zanger en ik vind het echt heel cool dat mensen dat weten te waarderen." Ook het feit dat het publiek de winnaar gekozen heeft is een reden om blij te zijn: “Misschien vind ik het daarom juist wel nog bijzonderder dat ik bovenaan ben geëindigd. Hoe meer mensen je kennen, hoe meer kans op een stem je maakt en daarom verwacht ik bijna dat iemand als Jan Akkerman bovenaan belandt.”

Allemaal ervaring
Ondanks de prijs heeft Van de Poel niet het idee dat andere gitaristen voor hem onderdoen: “Er zijn mensen in mijn omgeving die ik als betere gitaristen beschouw dan ikzelf, maar het is een hele grote eer. Ik heb niet het idee dat ik afgelopen jaar monstersprongen heb gemaakt. Er zijn periodes dat ik veel heb geleerd, maar periodes waarin ik niet veel leer en wel veel optreed tellen natuurlijk ook gewoon mee. Het is allemaal ervaring.”

wolffSerieuzer
Uiteindelijk ziet Van de Poel het vooral als erkenning voor zijn band. “Ik heb toch een beetje het idee dat veel mensen een beeld van ons hebben van: oh ja, DeWolff, dat waren die hele jonge gastjes die op tv kwamen met Pink Floyd-muziek”, licht hij toe. “Mensen die ons uit die periode kennen en ons nu zien, zeggen vaak dat we veel beter en serieuzer zijn dan ze verwacht hadden. Het lijkt dan ook of we nu serieuzer genomen worden dan vroeger. Dat voelt gewoon goed.”

cd

Live-album
Eind april verschijnt het eerste live-album van de band, 'Live & Outta Sight', opgenomen in de Melkweg in Amsterdam. De plaat verschijnt op dubbel 180-grams gekleurd vinyl, dubbel cd en digitaal. De eerste 666 lp's verschijnen als gelimiteerde uitgave op blauw/rood vinyl.

 

 

Bekijk hier DeWolff in de Melkweg afgelopen december met Don't You Go Up In The Sky.

Wie zelf wil ervaren hoe goed Pablo van de Poel en DeWolff live klinken kan de band in april aan het werk zien op verschillende podia in Nederland: 

16/4 Atak, Enschede
17/4 Apollo, Emmen
18/4 Tivoli de Helling, Utrecht
23/4 Rotown, Rotterdam
24/4 W2, Den Bosch
25/4 De Spot, Middelburg

zoeken
zoeken