Gitaarspelen in Frankrijk

Zomervakantiecursussen gitaar bij Muziekindevakantie.nl

Muzieknieuws 29-04-2015 16:41

Muziekindevakantie.nl organiseert deze zomer in drie verschillende weken drie cursusweken waarin je naar hartelust gitaar kunt spelen. Op een prachtig kasteel in de natuur bij Châtellerault kun je er de hele dag bezig zijn met gitaar spelen en samen muziek maken.

Sinds 1997 organiseert Muziekindevakantie.nl muziekvakanties op een landgoed in Frankrijk. Op een ontspannen en gezellige manier leer je razend veel. Niet alleen van de docenten, maar ook van elkaar. In de zomer van 2015 zijn er weer vijf verschillende cursussen verdeeld over vier weken, waarvan drie voor gitaristen. Bezoekers van Gitarist.nl kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding als je je voor 15 mei aanmeldt.

 

Speciale aanbieding voor Gitarist.nl fans
Meld je je aan voor 15 mei dan kun je gebruik maken van de vroegboekkorting van € 75,00
vermeld dan www.gitarist.nl bij je aanmelding

Gitaar, basgitaar & djembé
25 juli tot en met 1 augustus 2015
In de gitaarweek kun je iedere dag kiezen uit pop, flamenco, klassiek, basgitaar en djembé. Als je minstens één jaar les hebt gehad kun je al meedoen, maar ook als je een conservatoriumdiploma op zak hebt valt er genoeg te leren en te spelen. Iedere dagelijkse workshop duurt ongeveer 2 uur.

Eigenlijk komen alle stijlen voorbij en eigenlijk is de essentie steeds deze, aldus de organisatie: goede muziek is goede muziek en op gitaar kan alles. Dus hou je van heavy-metal dan kun je eens proberen hoe het is om te shredden bij flamenco. En als klassiek gitarist kun je je hart ophalen aan prachtige popliedjes. Kortom de gitaar van alle kanten.

Bij de pop begint de sessie met simpele popliedjes waarbij iedereen kan aanhaken op zijn eigen niveau. Ieder volgend liedje is weer wat moeilijker zodat de echte die-hards een lekkere kluif hebben om hun gitaartanden in te zetten.

Flamenco begint eerst een uur met een vorm voor beginners en half-gevorderden terwijl het tweede uur er echt een pittig stuk opgedient wordt.

Bij klassiek speelt het eerste uur de hele groep in een echt gitaarorkest terwijl het tweede uur de groep wordt opgesplitst in half gevorderd en gevorderd. Van het thema uit Schindler’s list tot Vivaldi, van Bach tot Tchaikovsky van alles komt langs.

 

Flamenco en popliedjes
1 tot en met 8 augustus 2015
Dan is er de flamenco en popliedjes week. De flamencogitaristen gaan hier op de ochtend onderling aan de slag en studeren op verschillende niveau’s een aantal stukken in. Op de middag speel je diezelfde stukken samen met de cajon-spelers en de dansers en danseressen. Want over het samenspel tussen dans, palmas, cajon en gitaar wordt over het algemeen niet zo veel aandacht besteed terwijl dit nu eigenlijk het hart van de flamenco is.

Tegelijkertijd kun je mee doen met de popgitaristen. Op de ochtend studeer je verschillende liedjes in vanaf een echt beginnersniveau (sommige mensen zijn bij ons in Frankrijk begonnen met gitaarspelen) tot een stevig half-gevorderd niveau en op de middag kun je meespelen of meezingen bij de zangers die dezelfde liedjes instuderen. Want gitaarspelen en zingen zijn toch eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In de afgelopen jaren kwamen liedjes voor bij van onder andere K.T. Tunstall, John Mayer, Krezip, Michael Jackson, Stevie Wonder, Stevie Ann, Mellisa Etheridge, Kings of Leon, India Arie, de Beatles enzovoort.
 
 

Tango spelen tango dansen
15 tot en met 22 augustus 2015
Tangomuziek op gitaar is niet alleen prachtige melancholische melodieën spelen maar ook strakke felle ritmes en percussief spelen. Specialist Kay Sleking weet prachtig de verbinding te leggen tussen alle gitaarstijlen en tangomuziek en opent een bijzondere muzikale wereld voor je. Op de ochtend en de middag maak je deel uit van verschillende ensembles en studeer je uiteenlopende tangostukken in.

Aan het einde van iedere dag kun je ook je eerste pasjes op de dansvloer wagen tijdens de tango dansles voor beginners (en als je langer danst kun je ook bij de meer gevorderde lessen aanhaken natuurlijk) Iedere avond is er milonga: dat wil zeggen dat de docenten optreden en de rest tot in de kleine uurtjes danst.

Châtellerault
Alle cursussen vinden plaats op het prachtige landgoed La Maison Neuve in Ingrandes, vlakbij Châtellerault, dat ongeveer 300 km ten zuiden van Parijs ligt. 

Meer informatie: www.muziekindevakantie.nl

zoeken
zoeken