Exclusief! Voorproefje nieuw album Neal Schon

Track El Matador van instrumentale dubbel-cd Vortex

Muzieknieuws 29-04-2015 16:41

22 juni brengt de legendarische Journey-gitarist Neal Schon het album Vortex uit. Speciaal voor de sitebezoekers van Gitarist geeft Mascot Records nu al de Spaans-getinte leadtrack El Matador vrij, die je hier kunt streamen.

Het uit 18 instrumentale composities bestaande Vortex heeft rock als basis, maar omarmt ook elementen van jazz, klassiek en wereldmuziek. Het album kwam tot leven in Berkeley's Fantasy Studios, Schons favoriete plek om op te nemen sinds Journey er het nummer één album Escape (10 keer platina) in 1981 opnam. Schon produceerde en speelde ook bas op Vortex, en werd in de studio aangevuld door  de vermaarde drummer Steve Smith en toetsenisten Igor Len en Jan Hammer.

Klik hier om de track exclusief te beluisterenEl Matador

Santana
Schon begon te spelen op zijn vijfde en werd geïnspireerd door door blues- en jazzgitaristen variërend van BB King en Albert King tot Eric Clapton en Wes Montgomery. Als hij slechts 15 jaar oud is, nodigt Carlos Santana hem uit om zich bij zijn band aan te sluiten. Schon's opnamedebuut is het klassieke album Santana III uit 1971. Aan het binnenkort te verschijnen Santana IV heeft hij bijgedragen al co-auteur. 

Journey
Schon heeft zijn grootste faam te danken aan Journey, de band die hij in 1973 oprichtte. Journey verkocht meer dan 80 miljoen albums en Neal Schon schreef mee aan hun tijdloze hit Don’t Stop Believin', het meest gedownloade lied ooit. Schon was ook mede-oprichter van de supergroep Bad English.

Tracklist Vortex 	
CD1
1. Miles Beyond
2. Awakening
3. Cuban Fly Zone
4. El Matador
5. Eternal Love
6. In A Cloud
7. Irish Cream
8. Lady M (Our Love Remains)
9. Airliner NS910

CD2
1. Tortured Souls
2. Schon & Hammer Now
3. NS Vortex
4. Unspoken Faith
5. Twilight † Spellbound
6. Triumph Of Love
7. Mom
8. Talk To Me
9. White Light

www.mascotlabelgroup.com
www.schonmusic.com
www.facebook.com/schonmusic


zoeken
zoeken