Nationale Gitaardag 2015 bij Rock Palace/Keymusic in Den Haag

Clinics, workshops en optredens op zaterdag 23 mei van 12 tot 5

Muzieknieuws 17-05-2015 22:25

Rock Palace bestaat 30 jaar en is inmiddels onderdeel van de Keymusic-keten. Op zaterdag 23 mei is het Nationale Gitaardag bij deze vestiging in Den Haag.

'Sinds 1985 is Rock Palace het muzikale centrum van Den Haag en omstreken', zegt Martijn Bosman van Rock Palace. 'Er komen veel nationaal en internationaal bekende muzikanten, bands en artiesten over de vloer bij ons. Blof, Krezip, Edwin Evers, De Dijk, Najib Amhali, Candy Dulfer, Jon Bon Jovi, ze hebben er allemaal gespeeld. Deze grote namen trekken op hun beurt weer jong lokaal talent aan, waardoor er een smeltkroes ontstaat van jonge en oudere muzikanten, beginners en professionals. In de winkel hoor je bijna altijd livemuziek. Muzikanten discussiëren, spelen samen, overleggen en leren van elkaar. Veel muzikale samenwerkingsverbanden en nieuwe bandjes en muzikale projecten ontstaan in de winkel. Zo zijn bijvoorbeeld de carrières van Anouk en bands als Kane en Di-rect bij Rock Palace begonnen.'



Ongetwijfeld zal deze muzikale saamhorigheid ook ervaren worden tijdens de Nationale Gitaardag 2015, die in de Rock Palace winkel georganiseerd wordt op zaterdag 23 mei tussen 12 en 5. Op deze dag voor gitaristen zijn er clinics, workshops, demonstraties en optredens. Alle topmerken zullen aanwezig zijn, bijgestaan door een productexperts, om in detail uit te leggen waartoe hun gitaargear allemaal in staat is. Uiteraard nemen ze de tijd om uitgebreid alle vragen te beantwoorden. Er zijn ook extra veel akoestische en elektrische gitaren in huis, waaronder veel unieke limited edition gitaren en custom shop exemplaren. 

Naast de aanwezigheid van topmerken als Gibson, Fender, Ibanez, Taylor, Roland en Boss zullen ook bekende artiesten aanwezig zijn. Zo is Tim Akkerman er om te vertellen over zijn gear en komt hij ook een optreden verzorgen.

Tickets
Reserveer gratis tickets hier.  

Gibson
De Gibson clinic zal volledig in het teken staan van de nieuwe 2015 modellen. Het Gforce robot tune systeem is veelvuldig terug te zien op deze modellen. De mannen van Gibson zullen tot in de details ingaan op de werking van deze automatische stemsystemen en ook alle andere nieuwe ontwikkelingen van deze lijn zullen aan bod komen.

Roland
De Cube versterkers van Roland zijn al jarenlang razend populair onder gitaristen. Vorig jaar introduceerde Roland de Blues Cube met het Tube Logic design en de klassieke look. Voortbordurend op dit concept zijn er nu de Blues Cube Head en Cabinet. De productexpert van Roland zal je tijdens een half uur durende workshop meenemen in een tour langs alle mogelijkheden en sounds van de Blues Cube.      

Boss
Een synthesizergeluid uit je (bas)gitaar halen was altijd een behoorlijke onderneming. Een apart element moest met een speciale kabel naar de effectmodule geleid worden en vervolgens zit je met twee verschillende signalen waarvan je er maar één wilt doorsturen. Boss komt nu met de SY-300. Tijdens een boeiende workshop leer je alles over deze nieuwe Guitar Synthesizer van Boss.

Taylor
Met vele klassiekers is Taylor niet meer weg te denken in de wereld van de akoestische gitaren en uiteraard zullen zij deze dag ook aanwezig zijn. Onder begeleiding van twee productexperts wordt de mogelijkheid geboden te spelen op de meest exclusieve Taylor gitaren. Kom langs, pak je droomgitaar en laat de expert je alles vertellen over de gebruikte houtsoorten en constructies.

Ibanez
Verschillende special edition gitaren van Ibanez zullen aanwezig zijn. Deze gitaren zijn vaak niet eens in Europa beschikbaar, dus grijp deze kans met beide handen aan om ze eens te bekijken en te bespelen.

Bugera
Het gitaarmerk Bugera is relatief nieuw bij KEYMUSIC. De vraag naar deze te gekke versterkers word steeds groter. Ben je nieuwsgierig naar de sounds en mogelijkheden? Dan is dit de ideale dag om samen met een productexpert in de wereld van Bugera te duiken.

Pedaltrain
Op ieder podium zijn ze wel te vinden, de pedalboards van Pedaltrain. Deze pedalboards zijn zo populair geworden door hun eenvoud, degelijkheid en gebruiksgemak. Bij de meeste modellen is er de keuze uit een handige tas of een stevige koffer om je pedalen makkelijk te kunnen vervoeren. Wil jij een advies op maat over jouw ideale pedalboard? Check dan zeker de mannen van Pedaltrain!

Nationale Gitaardag
zaterdag 23 mei 2015, 12.00–17.00, Rock Palace, Torenstraat 132a, Den Haag

Tickets
Reserveer gratis tickets hier.  


zoeken
zoeken