aanmelden
SOUND/CHECK IN AB BRUSSEL GEANNULEERD WEGENS TERREURDREIGING
Opvolger van de Poppunt Muzikantendag in de AB helaas afgelast
Muzieknieuws 21-11-2015 10:11
Slecht nieuws…
Door de verhoging van het terreurniveau naar niveau 4, zien we ons genoodzaakt om SOUND/CHECK te annuleren. Dat hebben wij - Poppunt & AB - samen beslist na overleg met de politie en de lokale overheid. We volgen hiermee de richtlijnen van het Crisiscentrum van Binnenlandse zaken, dat adviseert om grote evenementen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te annuleren.

Hopelijk gaat Sound/Check binnenkort toch weer door en dan kun je onderstaande verwachten.

Brussel is een muziekproject rijker. In samenwerking met ons zusterblad Meet Music Magazine/Pro Sound & Light vindt op zaterdag 21 november de eerste editie van SOUND/CHECK plaats in de Ancienne Belgique. Dit evenement van Poppunt en AB richt zich op iedereen die met muziek bezig is. Van muzikanten en muziekprofessionals tot muziekfreaks en audiofanaten.

Deze eerste editie heeft als thema ‘Exploring Music Today’. De Sound/Check-dag wordt gecentreerd rondom vier hoofdonderdelen: 

In de keynotes bestoken nationale en internationale muziekgrootheden je met bakken muzikale, creatieve & zakelijke inspiratie en inzichten over muziek maken vandaag. 
Thema's: TellingTheStory, Into The Music, en A Different Approach.  
Klik hier om te zien wie je in het keynotes-programma kan verwachten.  In de Academy kan je terecht voor hands on & beginner-proof sessies die je meteen op het juiste spoor zetten. Van tips over opnemen en producen tot sessies over online video content, artwork of band fotografie… begeef je naar de Academy voor alles DIY, low-budget & from scratch! 
Lees hier alles over het Academy-programmaHoe vind en creëer je je eigen sound als muzikant of band? En hoe vertaal je je studiogeluid naar een podium? Voor klankexperimenten en inside info van topmuzikanten over hun sound… op naar Soundlab! Met o.m. Black Box Revelation. 
Het Soundlab-programma zie je hier groeien.  Tijd voor een reality-check van je eigen muziekcarrière! Benieuwd waar je staat op muzikaal, creatief of zakelijk vlak? Een leger pro’s uit de muziekindustrie (72 in getal) staat voor je klaar voor een Music Check en een Image Check, ofwel 360° check!
Klik hier voor de lijst professionals bij wie je terecht kan

Tal van bekende bands en artiesten geven hum medewerkting aan Sound/Check, waaronder Vampire Weekend-producer Justin Gerrish, STUFF., Lefto, Disco Naïveté, en Musketon. 

Voorheen Muzikantendag
De organisatie Poppunt spant zich al veertien jaar in om het leven van dj’s, muzikanten en producers in Vlaanderen en Brussel interessanter en aangenamer te maken, geeft gratis info en advies, en is de kracht achter het online kansenplatform vi.be, Lokale Helden, de Poppuntgids en Play & Produce. Poppunt organiseerde ook 11 edities lang Muzikantendag in de AB, en bundelt nu de krachten opnieuw met Ancienne Belgique voor dit volledig nieuwe concept: SOUND/CHECK: “Met SOUND/CHECK willen we een staalkaart brengen van het muzieklandschap vandaag, en dieper ingaan op muzikale, creatieve en zakelijke tendensen daarin”, vertelt SOUND/CHECK-programmator Wim Thijs van Poppunt. “En dat in alle genres; van pop of rock tot hiphop of elektronica.”

Van muzikanten tot creatievelingen
En dat gaat breed: muziek maken is vandaag de dag immers meer dan straffe songs schrijven. “Als band of muzikant vertel je een verhaal, dat bestaat uit beats of akkoorden, maar versterkt wordt door alles wat zich daarrond afspeelt, zoals artwork of videoclips”, legt Wim Thijs uit. ”SOUND/CHECK onderzoekt hoe je als muzikant je verhaal kan vertellen, en hoe je muzikale, creatieve en zakelijke keuzes je boodschap kunnen verdiepen.” SOUND/CHECK richt zich dan ook niet enkel op muzikanten, maar op alle betrokkenen in het muziekverhaal: van muzikanten of producers tot graphic designers, muziekfotografen, videoclipsregisseurs of music bizz professionals.

Afspraak op SOUND/CHECK, zaterdag 21 november ’15, AB Brussel, van 12.30 tot 19.00 in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets kosten € 13 in voorverkoop en € 16 aan de kassa.

Meer info, tickets en updates over de line-up: 

www.soundcheck.poppunt.be