aanmelden
Musicfair in Jaarbeurs Utrecht met Clinic Stage
In weekend van 13-14 februari
Muzieknieuws 12-02-2016 07:03
En ticket voor Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit. Dat krijg je als je in het weekend van 13 en 14 februari de Jaarbeurs bezoekt. Onder het motto we are the future of music krijgen muzikanten, djs en producers een beurshal vol gear en instrumenten voorgeschoteld, en kun je navigeren tussen maar liefst 18 areas waar optredens en interessante items geprogrammeerd staan. Waaronder een Clinic Stage, gehost door Gitarist en onze collega-bladen De Bassist en Slagwerkkrant.

Voor het eerst Musicfair! Een muziekbeurs dus, maar véél meer dan dat. Want op Musicfair kun je je onderdompelen in letterlijk honderden panels, workshops, Q&A’s en clinics in de 18 area’s op het grote beursterrein. Scroll op musicfair.nl maar eens door die area’s heen en vanaf dat moment kun je een bezoekje aan Musicfair niet meer weerstaan! Wij zijn met Gitarist ook goed vertegenwoordigd op de Clinic Stage en met een stand naast de Musicmaker Stage. Kom vooral even bij ons langs! 

Tickets www.dancefair.nl/ticketsnl
Dagtickets Musicfair/Dancefair/ProAudioSummit € 39,-
Weekender Musicfair/Dancefair/ProAudioSummit € 59,-.

Een ticket geeft toegang tot alle workshops, masterclasses, performances, de beursvloer en de Demodrop en koop je hier:www.dancefair.nl/ticketsnl
 

Clinic Stage 
De Clinic Stage op Musicfair  wordt gehost door Gitarist en collega-bladen De Bassist en Slagwerkkrant. Twee dagen lang kun je daar tips & tricks oppikken van gitaristen, bassisten, drummers, percussionisten, en toetsenisten. Zie voor meer informatie Gitarist.nl en voor het uitgebreide blokkenschema Musicfair.nl. 

Dit zijn de clinics die je kunt verwachten op het Clinic Stage:
• Nita Strauss gitaarclinic voor Ibanez 
Quinsell Adolphin basclinic voor TC Electronic
Jay-Tee Teterissa basclinic voor EBS
Ampeg basclinic
Tanglewood gitaarclinic
• Ibanez gitaarclinic.
Op het Clinic Stage zullen we zondag 14 februari ook de Gitarist Poll Awards uitreiken, rondom de clinic van Nita Strauss!    Ibanez clinic Nita Strauss
Ja, Johann Strauss, de fameuze componist is een van haar voorvaderen. Gegarandeerd dat hij zich in z’n graf omdraait als hij Nita Strauss bij Alice Cooper hoort spelen. Ze is een van dé nieuwe gitaristes. Ze deed in haar geboortestad LA ervaring op met de band Femme Fatale, funkte in 2010 op tour met Jermaine Jackson, maakte furore met de tributeband The Iron Maidens, en is sinds juni dus bij Alice Cooper, waar ze Orianthi als gitariste vervangt. Op de NAMM show 2016 in LA is ze host van de She Rocks Awards. Daarnaast is ze inmiddels een zeer gewilde clinician voor Ibanez. En dat zullen we gaan meemaken op de Musicfair, zondag 14 februari.  

Tegenover Rolling Stone verklaarde ze: “Ik ben volop bezig met mijn soloalbum nu de wereldtour met Alice Cooper achter de rug is. Met een hoop shredden, ja! Ik hoop dat shredgitaar gauw weer net zoveel aandacht krijgt als toen ik kind was en gegrepen werd door het spel van Steve Vai. De gitaarsolo is alweer terug in rock en metal. Gelukkig!”

Nita Strauss spelt op Ibanez S en Ibanez RG gitaren.


Musicmaker Stage
In de grote beurshal van Musicfair vind je de Musicmaker Stage waar twee dagen lang panels, akoestische optredens en Q&A’s gepresenteerd worden door ons collega-blad Musicmaker. Je kunt onder meer de volgende acts, artiesten en thema’s verwachten op dat podium:

DeWolff met Pablo van de Poel over analoog muziek maken • Pauw met gitarist Brian Pots over studiosound naar live brengen • Homebass Records: DIY is maatwerk • Allan Eshuijs cs: de hit ontleed • Re:Freshed Orchestra over underscoring op tv • Haevn: wat te doen met overnight succes • Koen Herfst en Michiel Eilbracht: opnemen van drums en toeren met Armin • Tev Woods over live-integratie band en dj.

 

Musicfair Sessions
Maar naast de Clinic Stage en de Musicmaker Stage is er ook nog het podium met de ‘Musicfair Sessions’. Daar komen tal van bands langs om unplugged te spelen en uitleg te geven over hoe zij het muziek maken én de business aanpakken, onder leiding van hosts Mick Boskamp en Dennis Weening. Met de volgende acts:

Typhoon • Mister & Mississippi • Emil Landman  • Moke • Re:Freshed Orchestra • Bo Saris & band • John Coffey • Causes • Ronnie Flex  

Pro Audio Summit
Onze collega’s van Interface Magazine presenteren in samenwerking met Wisseloord en SAE de Pro Audio Summit 2016, een conferentie annex beursprogramma speciaal voor de audioprofessional in muziek, games, film en media, en voor muzikanten die meer willen weten over studio-opnamen, engineering, mixen en masteren, inclusief netwerkbeurs waar je je kunt laten voorlichten over de nieuwste pro-audio gear. Met onder andere een twee uur durende masterclass Mixing With The Masters met Ronald Prent en Robert Balasz, een keynote van Wessel Oltheten: EQ en compressie voor gevorderden, een guitar recording masterclass door Bert Meulendijk en een bass recording masterclass door Marcel Schimscheimer, plus diverse workshops verzorgd door SAE Institute.


Dancefair
In tal van zalen van het Media Plaza in de Jaarbeurs kun je seminars bijwonen door top-dj’s en -producers als Hardwell; op het beursterrein is natuurlijk weer de nieuwste gear verzameld om uit te proberen.


Demodrop
Er zijn meer dan 120 professionals en platenmaatschappijen aanwezig die je feedback geven op jouw muziek en vragen beantwoorden in de speciaal ingerichte Demodrop. Meenemen dus, je eigen demo!


The Network
Musicfair biedt ook een dagprogramma waar muzikanten en producers elkaar kunnen ontmoeten en één-op-één contact kunnen leggen. In area 18 kun je terecht met al je vragen voor industry-professionals uit alle werkvelden waar je mee te maken krijgt als je iets in de muziek doet. Denk aan mastering/productie-vragen, juridische vragen, marketingtechnische vragen, carrièreplanning, et cetera.

De Expo 
Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit presenteren in de grote hal van de Jaarbeurs een dynamische Expo: hands-on demo’s van de nieuwste drums en percussie, gitaren, bassen, keyboards, studio & recording-gear, en livesound- en dj-gear. Om te bekijken, over te praten en uit te proberen. De komst van tal van merken naar Dancefair en Musicfair is nu al bevestigd. Hieronder zie je een kleine greep uit de tientallen merken die aanwezig zullen zijn. Van de kleinste instrumentbouwers tot de grootste A-merken: Ibanez, Hughes & Kettner, Roland/Boss, Yamaha, Marshall, Korg, Vox, Mesa/Boogie, Ernie Ball, Koch, Shure, Sennheiser, Peavey, Blackstar, Hartke, ESP, D’Addario, Focusrite, Stagg, Riversong, Eko, Seagull, Digitech, Lakman, Marc van der Kleij Amps, Gator, Rycotem, KRK, Waldorf, Presonus, Nord, Steinberg, Ultimate, Audix, Alpine, Audiofly, You Rock Guitars, FL Studio, Roli, Arturia, Audient, CME, IK Multimedia, Output, Softube, Allan & Heath, EVE, Auralex, ADAM, Bitwig, Waves, Moog, Native Instruments, Tama, Meinl, Avid, Dynaudio, Zildjian, Gemini, Euphonix, RME, Sonnox, API, Remo, Pioneer, Ableton, Sabian, Vic Firth, Novation, Solid State Logic, Benchmark, Tube Tech, AEA Ribbon mics, Bose, Røde, Event, Rob Papen, Alvarez, Aphex, Apogee, Kurzweil, Focal, Zoom, Studio Wood, Reloop, Samson, SE Electronics, Sonoris, LD Systems.

Ook de volgende instellingen en andere partijen zijn aanwezig met een stand: Conservatorium Haarlem, Herman Brood Academie, Rockacademie Tilburg, Buso, School Of House, Pyntago, DJ School Amsterdamn, DJ Repair, Ears4you, KBMF Media Furniture, Morel Muziek, SAE, WEM Studios, House Of Tracks, Rietvink Mastering, Bax Shop, Keymusic, Schneiders Laden. Mediapartners van Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit: Musicmaker, Interface, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant, Meet Music Magazine/Pro Sound & Light, DJmag, Slam FMv

Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit komen tot stand in samenwerking met Music Maker, Interface, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant, Meet Music Magazine/Pro Sound & Light, DJMAG, en SLAM!FM.

www.musicfair.nl

www.dancefair.nl

www.proaudiosummit.com

 

 


 

Tickets www.dancefair.nl/ticketsnl
Dagtickets Musicfair/Dancefair/ProAudioSummit € 39,-
Weekender Musicfair/Dancefair/ProAudioSummit € 59,-.

Een ticket geeft toegang tot alle workshops, masterclasses, performances, de beursvloer en de Demodrop en koop je hier:www.dancefair.nl/ticketsnl

Musicfair, Dancefair en Pro Audio Summit komen tot stand in samenwerking met Music Maker, Interface, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant, Meet Music Magazine/Pro Sound & Light, DJMAG, en SLAM!FM.

www.musicfair.nl
www.dancefair.nl
www.proaudiosummit.com