aanmelden
Thijs Thunnissen 1961-2016
Oprichter en eigenaar van Feedback Muziek overleden
Muzieknieuws 07-01-2016 22:11
Dinsdagavond 5 januari is Thijs Thunnissen op 54-jarige leeftijd overleden. Hij was als oprichter van muziekwinkelketen Feedback Muziek een van de meest vooruitstrevende krachten in de Nederlandse muziekindustrie. Begonnen met zakenpartner Rob Verhaegen aan het Boterdiep in Rotterdam, om vandaaruit een serie van vier winkels onder de naam Feedback op te bouwen, waaronder de megastore aan de Ceintuurbaan in Rotterdam.

Tweeëenhalf jaar geleden verkochten ze de winkels aan die andere muziekwinkelketen, Keymusic. Een jaar geleden werd kanker geconstateerd bij Thijs Thunnissen. Hij hield lang goede moed, helemaal passend bij zijn vitale, optimistische, ondernemende karakter. Toen op een gegeven moment genezing onmogelijk bleek gaf hij aan dat hij ervan baalde dat hij afscheid van het leven moest nemen. Hij had nog zoveel willen doen, willen ondernemen, muziek willen maken en met vrienden, familie, zijn gezin en zijn vrouw nog zoveel leuke, mooie dingen willen meemaken. Voor de overlijdenskaart koos hij de volgende tekst:

Ik ben verliefd, verliefd op het leven
En weet dat niet ieder dat is gegeven
Dus hoop dat ook jij het zo mag beleven
Want net als verliefdheid, het duurt maar even’

Jarenlang was Feedback de grootste muziekwinkelketen van Nederland. Het magazine dat ze twee keer per jaar uitbrachten was met een oplage van bijna 200.000 hét kompas voor alle winkels en muzikanten in Nederland. In het kielzog van de trendsettende winkels werd vanuit de merken ddrum en Nord ook een distributiebedrijf opgericht: Thunnissen & Verhaegen, later omgedoopt tot M Works, dat tegelijk met de verkoop van Feedback verkocht werd aan BMI, dat de distributie van merken als Nord, KRK, Apogee en Arturia overnam.

Thijs Thunnissen vertelde ons in 2013:  “Ik kijk heel graag vooruit, maar dat doe je extra goed als je met plezier achteruit kan kijken, en dat doe ik! We hebben 27 jaar Feedback gedaan en prachtige periodes gehad; in het begin brutaal en onbezonnen, waarbij we de muzikanten heel direct aanspraken, en daarna met de stap naar de grote schaal met de winkel aan de Ceintuurbaan in Rotterdam. We stroopten onze mouwen op en gingen ertegenaan met het hele team. We dragen nu alles over, na al die jaren op een nette manier goed zaken gedaan te hebben met oog voor de klant.”

Met de bladengroep Gitarist, Slagwerkkrant, Interface, De Bassist en Musicmaker hebben we al die 27 jaar fantastisch samengewerkt met Feedback. Elke ontmoeting met Thijs was inspirerend. Hij kon je in vijf minuten op koers zetten, inzichten geven, en mateloos enthousiasmeren. Een bijzonder mens, aan wie we veel zullen terugdenken. Altijd met een goed gevoel en diep respect.

Erk, Ronald en Marcel Willemsen
namens iedereen bij Keijser 18 Mediaproducties, Uitgeverij de Inzet en Interface Media