John Mayers Super Eagle PRS

Strak en elegant

Muzieknieuws 16-03-2016 14:20

PRS heeft samen met John Mayer de Super Eagle gitaar ontwikkeld, die nu in een gelimiteerde Private Stock oplage van 100 stuks uitkomt. De gitaar heeft met zijn snaarlengte van 645 mm een langere mensuur dan een standaard PRS voor wat meer ‘snap’, zoals John Mayer zegt.

De Super Eagle heeft 24 frets en twee 58/15 JM humbuckers bij de hals en brug, met hiertussen een Narrowfield JM element. Alle drie de elementen hebben een eigen coilsplitschakelaar. Bovendien heeft de gitaar een JCF Audio preamp met treble boost, niet voor meer output, maar voor een transparanter geluid. Achter het f-gat vind je een handgetekend label van David Smith, de artiest die ook de hoes van Mayers Born & Raised album heeft gemaakt. 

Het doel van de samenwerking tussen Paul Reed Smith en John Mayer was om – de geschiedenis van de gitaarbouw in ere houdend – de grenzen van materiaalgebruik, design en vakmanschap te verleggen. “De samenwerking met John is een rijke ervaring geweest. Qua kennis en begrip van gitaren is hij ontzettend kundig,” verklaarde Paul Reed Smith. “Ik ben ontzettend trots de gitaar nu aan te kunnen bieden aan muzikanten en verzamelaars.”

John Mayer zelf kan dit enkel beamen: “Paul en ik hadden een hechte samenwerking gedurende de productie van de gitaar en het resultaat is een ontzettend strak en elegant instrument. Het heeft een compleet nieuwe sound; het is een waar plezier om te bespelen en ik sta te popelen om die ervaring met andere gitaristen te delen.”

Uitleg over de gitaar door John Mayer zelf is te bekijken op de video hieronder. Mocht je de gitaar willen bestellen is hier een lijst van dealers te vinden: https://www.prsguitars.com/index.php/privatestock/dealers.


zoeken
zoeken