aanmelden
Warwick Bass Camp 2016
Studenten van over de hele wereld krijgen les van grote namen
Muzieknieuws 08-07-2016 14:13
Warwick's Bass Camp beleeft dit jaar zijn lustrum-editie. Vijf jaar geleden besloot Warwick-oprichter Hans-Peter Wilfer een evenement te organiseren dat tussen de traditionale bass camps en de zogenaamde fantasy camps inzat: je krijgt bruikbare lessen, maar wel van hele grote namen. De bekende Duitse bassist en journalist Ove Bosch werd aangetrokken voor de organisatie en in die vijf jaar bouwde het Duitse basmerk niet alleen een gerenommeerd evenement op, maar ook een Music Hall met klaslokalen en een compleet restaurant voor lunch en diner van studenten en professoren.

Tussen zondag 28 augustus (aankomst) en zaterdag 3 september (open dag en feestavond) is het weer zo ver. Vijf dagen lang krijg je als student niet alleen lessen van grote namen, maar je eet je lunch met ze en 's avonds jam je met ze. De informatie en verhalen die je tussen de lessen door hoort, zijn misschien wel net zo belangrijk en interessant.

De lokalen zijn verspreid over fabriek en Music Hall, dus je bent constant in een zeer inspirerende omgeving, met honderden bijzondere basgitaren aan muren, in rekken en in diverse stadia van afbouw. Dit alles gebeurt in het oude stadje Markneukirchen, oftewel het hart van de Duitse instrumentbouw. In de week zelf is er tijd om het Framus-museum of het muziekinstrumentenmuseum te bezoeken, om te spelen met je medemuzikanten of om aan een rondleiding in de fabriek deel te nemen. Als vanouds eindigt de week met een open dag annex muziekfestival, met daarna een feest in de enorme balzaal, die Warwick boven het magazijn bouwde.

 

Onder de professoren zien we dit jaar weer zeer veel grote namen, waaronder Yolanda Charles (Paul Weller, Robbie Williams, Van Morrison), Bassist-bekende Stu Hamm (Joe Satriani, Steve Vai), Steve Bailey, Juan Alderete (The Mars Volta), Felix Pastorius en Billy Sheehan.

 

Net als de afgelopen jaren was het evenement snel uitverkocht. Wees er dus snel bij als jij er in 2017 bij wilt zijn. Meer informatie over de Bass Camps van '16 en '17 én de professoren voor dit jaar vind je via www.warwick.de