aanmelden
Nominaties Edison Jazzism Publieksprijs 2017 bekend
Bruut!, Bart Wirtz, Borstlap en Barrelhouse bewierookt
Muzieknieuws 08-05-2017 20:23
Muziekprijzen zijn voor muzikanten geen doel op zich, maar het is altijd leuk om erkend te worden, zeker als het om een publieksprijs gaat. Acht Nederlandse jazzy acts maken binnenkort kans op zo'n onderscheiding: de Edison Jazzism Publieksprijs 2017. Wie treedt in de voetsporen van Karsu?

Barrelhouse, Bart Wirtz, Bruut!, Gallowstreet, Michiel Borstlap, Mike Del Ferro & Metropole Orkest, Susanne Alt en The Eric Ineke Jazz Xpress zijn onlangs geselecteerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2017. De prijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism en wordt uitgereikt aan de act die de meeste voorkeurstemmen verzamelt voor een recent uitgebracht album. Het gaat om de volgende acht langspelers:

Barrelhouse - Almost There

Bart Wirtz - Beneath The Surface

Bruut! - Superjazz

Gallowstreet - Battleplan

Michiel Borstlap - Velvet

Mike del Ferro & Metropole Orkest - Italian Opera Meets Jazz 

Susanne Alt - Saxify

The Eric Ineke Jazz Xpress - Dexternity, The Music Of Dexter Gordon 


Karsu, winnares van de Edison Jazzism Publieksprijs 2016

De bekendmaking van de publieksprijswinnaar en de uitreiking van de Edisons vinden plaats op vrijdag 30 juni in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam tijdens Edison Jazz/World 2017. Gun je een van je collega-muzikanten of -bands een stem, dan kun je die de gehele maand mei nog geven via de Edison-website.