Eurosonic Noorderslag 2018 gaat Deens

Denemarken focusland showcasefestival

Muzieknieuws 12-05-2017 10:20

Jaarlijks licht het Groninger showcasefestival Eurosonic Noorderslag een ander land uit om de muzikale diversiteit van Europa te benadrukken. Dit keer is de keuze gevallen op Denemarken!

De keuze voor Denemarken was dit jaar snel gemaakt. In de beginjaren heeft Eurosonic een goede relatie opgebouwd met Denemarken.

ESNS programmeur Robert Meijerink: 'We waren ontzettend onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de Deense acts op Eurosonic de afgelopen jaren. Veel Deense artiesten maken fantastische muziek en zijn wereldwijd succesvol. De scene is écht booming; de perfecte reden om te focussen op Denemarken.'

Op eerdere edities van ESNS stonden onder andere de volgende Deense acts: Alex Vargas, Alphabeat, Broken Twin, Communions, Efterklang, Iceage, Kashmir, LISS, Liima, Lowly, Lukas Graham, Mew, MØ en Whomadewho. Daarnaast hebben meerdere Denen een European Border Breakers Award (EBBA) mee naar huis genomen: Onder andere Agnes Obel, Lukas Graham en MØ hebben deze internationale erkenning als opstap weten te gebruiken voor hun internationale carrières.

Naast enkel de muziek, doet Denemarken het ook goed op het gebied van muziekfestivals met onder andere Roskilde, Tinderbox en Northside die participeren in Eurosonic’s European Talent Exchange Programme (ETEP).

In het licht van de focus op Denemarken nodigt Eurosonic Noorderslag alle Deense acts, zowel als andere Europese, uit om zich online aan te melden voor het festival dat op 17, 18, 19 en 20 januari 2018 zal plaatsvinden. De applicatieprocedure voor artiesten loopt tot 1 september 2018. Inschrijven kan via https://www.eurosonic-noorderslag.nl/nl/festival/artists/

 

zoeken
zoeken