aanmelden
Ad van Meurs overleden
Singer-songwriter was actief in veel genres
Muzieknieuws 14-11-2017 15:01
Vrijdag 10 november overleed Ad van Meurs. De in het Brabantse Boxtel geboren singer-songwriter en gitarist speelde in vele stijlen, van folk en blues tot americana en wereldmuziek. Ook organiseerde hij optredens van andere muzikanten in deze genres. Ad van Meurs werd 64 jaar.

Ad van Meurs (midden) met NO Blues (foto: Kees Martens)

In de jaren zeventig speelde hij als pianist in de folkrockband Deirdre, die Britse, Keltische en Nederlandse melodieën speelde in Britse folkstijl. Later speelde hij gitaar in Bleistift, dat abstracte noise maakte. In 1982 richtte Van Meurs de newwaveband W.A.T. op, dat drie albums uitbracht en waar ook zijn partner Ankie Keultjes deel van uitmaakte. Daarna speelde hij solo als The Watchman met gitaar en ritmebox.

Van Meurs trad ook op in de Verenigde Staten; zijn eerste album werd geproduceerd door de befaamde producerJoe Boyd. Vanaf 2005 speelde hij in NO Blues, dat ‘arabicana’ speelde, een combinatie van folkblues en Arabische taqsim. NO Blues had internationaal succes en kreeg in 2009 de Mixed Publieksprijs.

In 2009 zei Van Meurs in Gitarist over de eerste pogingen tot samenspel binnen NO Blues: “Als ik een beetje tokkelend de hoofdlijn van de melodie volgde, dan klonk het eigenlijk best leuk. Er ontstond zo een muzikaal bedje waaruit de melodieën van Haytham (Safia, de u’d-speler van NO Blues) konden oplichten en de impact daarvan was heel romantisch. Folkfingerpicking en de u’d bleek dus een hele goede combinatie, waaruit een soort liedjes van verlangen voortkwamen, vaak hoopvol en soms duister.”

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com