aanmelden
Meet & Greet met Björn Gelotte van In Flames
Epiphone 'Jotun' Les Paul Custom Outfit geshowd
Muzieknieuws 16-12-2017 11:28
Zes prijswinnaars hebben op vrijdag 15 december een mooi avontuur beleefd: ze mochten namens Gibson/Epiphone, Keymusic en Musicmaker/Gitarist met de luxe Gibson-bus naar een meet and greet met In Flames-gitarist Björn Gelotte in AFAS Live in Amsterdam!

Onlangs zetten Musicmaker en zustermagazine Gitarist in samenwerking met Gibson/Epiphone een prijsvraag uit met als beloning: een ontmoeting met gitarist Björn Gelotte van In Flames. Maurice Jonas, gitaarverzamelaar, (concert)fotograaf en groot fan van In Flames, is een van de gelukkigen die mee mocht. 'Heel waanzinnig', zegt hij na afloop enthousiast. 'Het ontmoeten van Björn was een droom die uitkomt. Dat de rest van de bandleden van In Flames onverwacht ook in dezelfde ruimte aanwezig waren, was een extra verrassing. Ik heb meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt om van iedereen een handtekening te vragen.'


In de Gibson-room in de A'DAM Toren, met links Maurice Jonas

Het avontuur begint 's middags al op de tiende verdieping van de A'DAM Toren in Amsterdam-Noord, waar de Nederlandse tak van Gibson/Epiphone kantoor houdt. Geen suf slavenpandje met saaie TL-verlichting, maar meer een gitaarzaak, met klein podium, lekkere leren banken en stoelen, en natuurlijk tientallen fraaie gitaren en basgitaren. 'Een walhalla voor gitaristen', aldus Maurice.

Van daaruit gaat de groep met de luxe Gibson-bus, waar menig grote band in heeft gereisd (o.a. Rammstein), naar concertzaal AFAS Live. Tijdens de reis worden er bandverhalen uitgewisseld en vertelt men enthouasist over bijzondere gitaren en gitaarvondsten. Ook wordt de nieuwe Epiphone 'Jotun' Les Paul Custom Outfit geshowd, de spierwitte  limited edition signatuurgitaar van Björn.

De Ltd. Ed. Björn Gelotte "Jotun" Les Paul Custom Outfit is het tweede signatuurmodel dat Björn met Epiphone heeft ontworpen. De gitaar heeft naast een Bone White-finish, onder meer EMG 'Metalworks' Active-elementen, een ebbenhouten hals en Grover Rotomatic-stemknoppen. De meest bijzondere feauture is echter een flesopener aan de achterkant van de slagplaat.

 


De nu al beruchte flesopener op de achterkant van de body...

Na een korte pauze backstage is het dan zover. Onder begeleiding van een tourmanager komt de groep backstage, in een van de kleedkamers van In Flames, waar Björn iedereen al breed lachend staat op te wachten. Na een korte kennismaking duikt hij meteen de koelkast in. Het liefst heeft de bierliefhebber iedereen aan de drank. 'No beer? What's wrong with you?!'

Brothers in beard!

Vervolgens neemt de down to earth en goedgemutste Björn uitgebreid de tijd voor wat borrelpraat en beantwoordt hij vragen van de prijswinnaars, zet hij zonder morren een handtekening en geeft hij info over zijn nieuwe Epiphone-model, dat binnenkort op de markt moet verschijnen voor ongeveer 900 euro (voorlopige richtprijs die per land zal verschillen). Een van de vragen is: 'waarom zit de flesopener achterop je gitaar?' Waarop Björn antwoordt: 'We hebben nog gekeken of het ook op de zijkant kon, maar dit was uiteindelijk de beste positie.' Dus mocht je hem op het podium eens zien pielen aan de body van zijn gitaar, dan weet je dat ie een biertje aan het doppen is!


Een krabbel en babbel van Björn Gelotte!


Een foto om mee te pronken!

 


Niet bier, maar whiskey is voor Björn de standaard na een concert...

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com