aanmelden
Boss gaat volledig draadloos
Desktopversterker Katana-Air primeur
Muzieknieuws 10-01-2018 12:01
Met de Katana-Air belooft Boss de manier waarop, wanneer en hoe je gitaarspeelt te veranderen. Het is de eerste volledig draadloze versterker: je hebt dus geen gitaar- en stroomkabels nodig!

De versterker levert 30 watt en heeft een draadloze zender die je in je gitaar steekt en zichzelf oplaad als je hem weer in je versterker steekt. Met één keer opladen kun je twaalf uur vooruit en een bewegingssensor schakelt de zender aan en uit en 'weet' dus wanneer je wel of niet aan het spelen bent. Om zonder stroomkabel te kunnen spelen, steek je acht AA-batterijen in de versterker zodat je zeven uur lang op 20 watt kan spelen. Als je de versterker in het stopcontact steekt, krijg je de beschikking over de volledige 30 watt. 

Net zoals de andere Katana-versterkers heeft de Air vijf soundkeuzes: Brown, Lead, Crunch, Clean en Acoustic. Daarnaast beschik je over meer dan vijftig Boss-effecten waarvan je zes presets kan opslaan en ze kan organiseren via de Boss Tone Studio-app voor iOS en Android. 

Mocht je de Katana-Air als Bluetooth-speaker willen gebruiken, dan kan dat ook. Daarnaast zitten er ook een aux-ingang en koptelefoon-/recording-uitgangen op. 

Prijs: € 449,-
Importeur: Roland (www.boss.info)