aanmelden
Jack White's nieuwe gitaar: een EVH Wolfgang!
Opmerkelijke keuze van Mr. Pawnshopgitaar
Muzieknieuws 28-03-2018 10:54
Samen met Dan Auerbach van The Black Keys was Jack White met de White Stripes in het begin van het nieuwe millennium verantwoordelijk voor de populariteit van pawnshopgitaren. Des te opmerkelijker dat hij voor zijn deze week verschenen album ‘Boarding House Reach’ koos voor wat misschien wel het tegendeel is van zijn iconische Montgomery Airline: de EVH Wolfgang.

Op promofoto’s voor zijn aanstaande tour is White te zien met twee Stealth afgewerkte Wolfgang USA Edward Van Halen Signatures: een met standaard specs en een andere die is gecustomized met drie humbuckers en blauwe hardware/inlays.

In de deze week verschenen video van de albumtrack Over And Over And Over zien we naast het driehumbuckermodel ook nog een volledig blauwe en witte Wolfgang.  


White legde zijn verrassende switch uit tegenover Rolling Stone en noemde een interview met Eddie Van Halen als reden voor de verandering. "Eddie zei: 'Ik wilde iets wat me niet tegenwerkt', zei White. "Ik dacht: dat zijn de magische slechte woorden waar ik het helemaal niet mee eens ben. En daarom kies ik zijn gitaar.'''

In het interview staat verder dat White zijn technicus Joshua Smith op pad stuurde om een Wolfgang te kopen, samen met een 5150 amp, waarna White blijkbaar een aantal covers van Van Halen heeft gespeeld - die zouden we graag nog ‘ns horen!

Andere nieuwe aankopen waren o.a. een Ernie Ball Music Man St Vincent signaturemodel ("Ik vind het te gek ze een gitaar voor vrouwen heeft gemaakt") en een Jeff 'Skunk' Baxter model (waarschijnlijk diens signature Epiphone elektro-akoestische gitaar).

Het hele proces was een eye-opener voor White: "O, mijn God", zegt hij, “als mensen eens wisten hoe moeilijk het was op die shitty gitaren... Ik wist het niet!”

Sinds de White Stripes speelde White bij de Raconteurs, de Dead Weather en solo op verschillende Gretsch modellen en, meer recent, met een Bigsby uitgeruste Fender Telecasters.