aanmelden
Uitreiking Sena European Guitar Award aan Joe Satriani
Afsluitende avond Sena Performers Guitar Week
Muzieknieuws 13-04-2018 08:04
Gisteravond kreeg Joe Satriani de prestigieuze SEGA-Award uitgereikt in Bergen op Zoom. Met deze uitreiking en het concert dat volgde werd de Sena Performers Guitar Week afgesloten. Eerdere winnaars van de Sena Performers European Guitar Award waren Joe Bonamassa, Steve Vai, Walter Trout, Slash, Brian May, Steve Lukather, Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher.

Rode loper
De avond begon feestelijk met Joe Satriani die zijn entree bij Gebouw-T in Bergen op Zoom maakte op de rode loper, waar hij - begeleid door de burgermeester - zijn banner onthulde.

Binnen begon al snel het programma met de fantastische huisband (bestaande uit gitarist Leendert Haaksma, bassist Michel van Schie, toetsenist Ronald Kool en drummer Hans Eijkenaar) die diverse solo-artiesten begeleidde. Zo kon het publiek genieten van Marcel Coenen, Anneke van Giersbergen, Leif de Leeuw & Sem Jansen, Yoebe Hollestelle, Andrew Elt, Leendert Haaksma, Edsart Udo de Haes en Jan & Laurie Akkerman.


Anneke van Giersbergen met Leendert Haaksma

Ondertussen kreeg Gitarist toegang tot de kleedkamer van Joe Satriani en konden we hem de februari editie van Gitarist overhandigen waar hij op de cover staat. Toen we hem vroegen wat deze award voor hem betekent, was hij zichtbaar onder de indruk van hoe hij deze dag werd onthaald. Hij zei hierover: "Het is een bijzondere dag geweest met de burgermeester en al de andere mensen die ik heb ontmoet. Ik heb maar geprobeerd niet al teveel naar [alle lof in] de speeches te luisteren. En het is een verbazingwekkend gezelschap waarin ik zit met al de eerdere winnaars."

Uitreiking
Na een introductie van Jack Pisters en Jean Paul Heck van SEGA en een mooie videocompilatie die de carriere van Satriani liet zien, reikte Adriaan van den Berg de Award uit. Daarna volgde een aantal - soms hilarische - videofelicitaties van onder andere Steve Lukather, Brian May en Steve Vai.

Hier zie je de hele uitreiking:

Concert
Zichtbaar meer op zijn gemak met een gitaar om zijn hals en in de aanwezigheid van zijn huidige band (Mike Keneally -  gitaar/toetsen, Bryan Beller - bass, Joe Travers - drums), speelde Satriani een vlammende set voor het enthousiaste publiek.


Joe Satriani zet zijn tanden in Satch Boogie

Hij begon met Energy en Catbot, twee nummers van zijn nieuwe album What Happens Next. Daarna volgden klassiekers als Satch Boogie en de ballad Always With Me, Always With You, waarna hij eindigde met Summer Song.

Zie hier de uitvoering van Energy:

Een prachtige afsluiting van de bijzonder geslaagde Sena Performers Guitar Award en van de hele Sena Guitar Week.