aanmelden
Exclusieve Mike Stern masterclass bij Max Guitar
Amerikaanse gitarist komende zondagmiddag 11-11 in Scheveningen
Muzieknieuws 06-11-2018 10:11
Wat een carriere. Van Blood, Sweat & Tears en Miles Davis naar een serie van nu al 23 solo-albums. De nieuwste plaat Trip maakte hij nadat hij revalideerde van het breken van beide armen. Maar spelen moést en zou hij! En hoe!
Als je van deze gigant in exclusief gezelschap een masterclass wil meemaken grijp dan nu je kans. Hij is namelijk komende zondagmiddag 11 november bij Max Guitar in Scheveningen voor een Special Masterclass, voorafgaand aan het concert die avond in het Paard in Den Haag! Scoor nú je ticket!

Mike Stern Special Masterclass
Zondag 11 november, 13.00-15.00u: Max Guitar, Scheveningen
Voor masterclass-tickets (€ 35,-), klik hier.

In Gitarist 324, maart 2018, publiceerden we een feature over Mike Stern in de rubriek ‘Mijn Gitaarwereld’. Daarin zegt hij: “Om het publiek voor je te winnen moet je je helemaal geven: zo goed spelen als je kunt en met alle energie die je in je hebt. Dat is meestal het makkelijke gedeelte.
(Saxofonist) Bill Evans zegt altijd: 'We spelen gratis, maar worden betaald om te reizen.'"
Die uitspraak typeert de in en in virtuoze gitarist. Hij wil altijd spelen! En met zijn 50-jarige ervaring heeft hij in workshops en masterclasses een berg aan kennis, wetenswaardigheden en tips om over te brengen op andere gitaristen, in welke stijl dan ook.

Stern is een uitstekend educator. Kijk maar eens naar zijn uitstekende cursussen die je online kan volgen. Hij opereert even makkelijk in jazz als in rock, en heeft bij zijn clinics rockgitaristen kunnen inspireren naar jazz te luisteren en jazzgitaristen inzicht in rockgitaar spelen gegeven. Hij is bovendien een super aardig persoon. Dus een middag met hem doorbrengen is een unieke kans hem van nabij beter te leren kennen, heel veel van hem op te steken en geïnspireerd weer huiswaarts te gaan.

Videoplaylist
Kijk hier naar de videoplaylist die we samenstelden ter gelegenheid van deze masterclass, met het beste van zijn live-werk toen en nu, wat instructievideofragmenten en meer!
Scroll door de playlist met >|


Spotify playlist

En in de Spotify-playlist die we maakten vind je in omgekeerde chronologische volgorde zijn beste albums verzameld. Met als nieuwste het album Trip, waarover we in Gitarist 319, oktober 2017 schreven: "Vorig jaar brak fusiongigant Mike Stern bij een val vlakbij zijn appartement beide armen, waaraan hij een blessure overhield die hem dwingt om zijn plectrum vast te lijmen aan een speciale handschoen die hij nu moet dragen om gitaar te spelen. Het is ongelooflijk hoe goed Stern onder deze omstandigheden speelt; zijn nieuwe album staat vol prachtige muziek. De titel van het album is ongetwijfeld een sarcastische opmerking over de situatie, maar de muziek is kwalitatief hoogstaande moderne jazz. De prachtige ballade Amelia is een zeldzame combinatie van een geweldige compositie en grandioos gitaarwerk." 

Deze Spotify playlist bevat honderden tracks, tot en met zijn werk met Miles Davis aan toe, waarvan er hier 100 worden afgebeeld - abonneer je op de playlist om alles te zien. 

Mike Stern speelt op Telecasters en op zijn Yamaha PA1611MS Mike Stern Signature. “Voor live gebruik ik meestal twee (Fender) Blackface Twins and een (Yamaha) SPX90 II voor maar één patch die ik altijd mooi gevonden heb. Het is een soort chorusgeluid, maar het is geen chorus – het is een harmonizer-patch die je geluid vetter maakt. Mijn pedalen zijn allemaal van Boss, waaronder twee DD-3’s. Eentje staat de hele tijd aan, als een soort reverb.”

Voor de masterclass bij Max Guitar kun je je (akoestische) gitaar meenemen (er worden geen amps gefaciliteerd die middag) om zelf (mee) te kunnen spelen.  

Mike Stern Special Masterclass 
Zondag 11 november, 13.00-15.00u: Max Guitar, Scheveningen
Voor masterclass-tickets (€ 35,-), klik hier.

Concerten 2018
The Mike Stern Band

ft. featuring Darryl Jones, Keith Carlock, and Bob Malach
za 3-11: Cultuurcentrum Zwaneberg, Heist-op-den-Berg
vr 9-11: Paradox, Tilburg
Za 10-11: Muziekpodium Zeeland, Middelburg
Zo 11-11: Paard, Den Haag