aanmelden
Workshop David Carmona op Flamenco Biënnale
10 steden 25 locaties 50 voorstellingen plus workshops
Muzieknieuws 08-01-2019 15:53
Van 18 januari tot 10  februari staat flamenco drie weken lang centraal in tien steden in de Benelux. Met zang en dans, maar natuurlijk ook met de gitaar volop aanwezig, begeleidend dan wel solistisch.

David Carmona zal op 9 en 10 februari zijn debuutalbum ‘Sueños De Locura’, met zanger ‘Kiki’ Morente presenteren in Amsterdam en Rotterdam.

09 februari 20:30 / Bimhuis
10 februari 15:00 / LantarenVenster, Rotterdam

Voorafgaand zal hij op 8 en 9 februari in Amsterdam een tweedaagse workshop flamencogitaar geven. Hij zal zich richten op creatie en compositie, twee onmisbare aspecten die de deelnemers een stap verder in hun ontwikkeling zullen brengen.
Klik hier voor informatie

Dani de Morón is dit jaar ‘Artist in Residence’. Met een ‘all-star’ formatie van drie topzangers zet De Morón de flamencotraditie in de 21e eeuw. In Eindhoven en Amsterdam zal Carlos van Tongeren de gitaartraditie van De Morón in een uitgebreide inleiding toelichten.

Het programma Dani de Morón & special guest Patricia Guerrero is te zien op de volgende locaties: 
01 februari 20:00 / De Roma, Antwerpen 
02 februari 20:15 / Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven
03 februari 20:15 / Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam   

Het Latin Grammy-genomineerde album 21 van De Morón laat alle drie de zangers horen. In deze video een voorproefje met Antonio Reyes en Duquende. 


Luister naar drie tracks met de zangers van deze voorstelling op het album 21 in de Flamenco Biënnale Spotify-playlist die we met MixedWorldMusic samenstelden.

Opening en Finale 
De Flamenco Biënnale wordt op 18 januari in het INT (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) geopend door de revolutionaire danser Andrés Marín met de voorstelling D. Quichot, waarin ook zangeres Rosario La Tremendita excelleert. 
18 jan 20:30 / Internationaal Theater Amsterdam

De trailer:De spectaculaire afsluiting van het festival is in handen van Israel Galván met de waanzinnige voorstelling La Fiesta. Hij neemt ons mee naar de afterparty, het feestje na de voorstelling waar de dansers en musici met elkaar improviseren. Acht dansende stemmen, acht zingende lichamen maken een zinderende klankwereld. 
10 februari 20:15 / Theater Rotterdam

De trailer:

Tribute to Michael Jackson
Peter Kalb 'el Periquín' laat in zijn Tribute to Michael Jackson horen hoe 'flamenco' de King of Pop wel niet was.
27 januari 16:00 / Lieve Vrouw, Amersfoort
08 februari 20:30 / De Doelen, Rotterdam
09 februari 20:15 / Nieuwe Kerk, Den HaagEntre oriente y Occidente
Tino van der Sman is de gitarist in het project Entre oriente y Occidente van het het Spaanse barokensemble Accademia del Piacere met de Tunesische zangeres Ghalia Benali en sopraan Marívi Contreras.
01 februari 20:15 / Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam


DeDos
Jazztoetsenist Tony Roe ontmoet topgitarist José Quevedo 'Bolita'. In DeDos gaan zij vierhandig en vingervlug op verkenningstocht door de flamenco.
02 februari 17:00 / Muziekgebouw aan t IJ, Amsterdam

La espina que quiso ser flor o la flor que soñó con ser bailaora
Olga Pericet laat in La espina que quiso ser flor o la flor que soñó con ser bailaora een persoonlijke bewegingstaal zien, energiek en poëtisch, hedendaags met een vleugje clásico español. Zij wordt begeleid door de vrouwelijke flamencogitarist Antonia Jiménez en topzangers Miguel Lavi en Miguel Ortega.

19 jan 20:30 / Internationaal Theater Amsterdam

Nocturno
Danseres/choreograaf Leonor Leal, die in 2017 schitterde in Fantasía para Violonchelo y Flamenco, creëert in Nocturno samen met percussionist Antonio Moreno en gitarist Alfredo Lagos een intiem verbond tussen flamencodans en klankruimte.
20 januari 20:30 / Theater Bellevue, Amsterdam
23 januari 20:30 / Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht
25 januari 20:30 / Lieve Vrouw, Amersfoort
26 januari 20:15 / Oosterpoort, GroningenJosé Quevedo
Een spannend project is Caótico van Bolita Big Band, waarin José Quevedo en zijn Spaanse basisformatie van percussionist Paquito González, bassist Pablo Martín en zanger El Londro, samen met de Nederlands-Spaanse saxofonist Bernard van Rossum en zeven blazers van zijn eigen big band, de composities van Quevedo laten spetteren.
31 januari 20:30 / Bimhuis, Amsterdam
02 februari 20:30 / TivoliVredenburg, Utrecht

José Quevedo alias Bolita speelt ook apart met zijn trio.
30 jan 20:30 / Grounds, Rotterdam

18 januari t/m 10 februari. 
Tickets: www.flamencobiennale.nl

Klik hier voor het uitgebreide progrmmaboek van het festival.